355 500 произведений, 25 200 авторов.

Электронная библиотека книг » Юрий Щербак » Час смертохристів. Міражі 2077 » Текст книги (страница 13)
Час смертохристів. Міражі 2077
  • Текст добавлен: 10 октября 2016, 06:11

Текст книги "Час смертохристів. Міражі 2077"


Автор книги: Юрий Щербак



сообщить о нарушении

Текущая страница: 13 (всего у книги 32 страниц)

43.

16 червня 2010 р.

Абсолютно таємно

Один примірник

Особисто Його Ясновельможності

Гетьману України,

Генералу армії Кузьмі-Данилу Махуну.

ДОПОВІДНА ЗАПИСКА

Я б ніколи, не наважився написати цю доповідну, якби не дві обставини: посада, яку обіймаю з Вашої волі, і Ваша згода вислуховувати мене тоді, коли цього вимагають надзвичайні обставини.

Мій досвід політично-державної діяльності у вищому ешелоні влади ще дуже короткий, і я міг би утриматися від власних суджень і рекомендацій, якби не смертельна загроза, що нависла над державою, народом і Вами особисто. Негайно після призначення мене на посаду Вашого радника з питань національної безпеки, я скликав спеціальну аналітичну групу з експертів ВІРУ, ДерВару, Генерального штабу і деяких незалежних think-tanks, які, працюючи

в жорсткому режимі лімітованого часу по 12 – 14 годин на добу, без вихідних днів, підготували спеціальну доповідь «Про стан справ у державі» (Доповідь додається).

Я ж візьму на себе сміливість узагальнити основні ідеї і представити їх на Ваш розгляд.

Виборча кампанія 2078 року надає Вам унікальний шанс – або увійти в історію України як справжній реформатор, великий державний діяч, або – вибачте – як черговий лузер, за часів якого Українська держава може припинити своє існування. Назву п'ять причин, які можуть призвести до цього:

1. Геополітична ситуаиія в світі, що різко змінилася внаслідок розпаду Російсько ї держави і відходу більшої частини її територій та природних ресурсів до володінь Чорної Орди, Піднебесної Імперії, та частково Японії.

Наша безпековІЇ ситуація стрімко погіршується, оскільки триваюча ланцюгова реакція Четвертої Глобальної Війни незабаром має скінчитися вибухом, що призведе до страшних втрат людства, руйнування світового економічного потенціалу, хаосу і знищення ряду держав, утому числі України. Глобальну кризу наближає агресивність та ідеологічна непримиренність Чорної Орди, нестабільність Організації Глобальної Безпеки, яка, фактично, поділена на три групи держав, послаблення світових позицій Конфедерації Держав Північної Америки, невизначеність позиції Піднебесної Народно-демократичної Імперії.

2. Регіональна ситуаиія України. Після перемог в українсько-румунській (2048—2052 pp.) та українсько-московській (2068—2070 pp.) війнах, досягнутих під Вашим керівництвом, за останні два роки регіональне становище України значно погіршилось. Ми так і не стали членами жодної глобальної/регіональної організації (нагадати хоча б пропозицію Польщі і Греції приєднатися до об'єднання ЕллаПол – союзу держав південних і північних морів, небажання вступити до європейської частини ОГБ чи стати союзником американської Конфедерації і т.д.).

Ми стали «чорною дірою» безпеки, привабливою жертвою для ближніх і дальніх сусідів.

Після розпаду Росії виникла велика небезпека вторгнення у межі України мільйонів економічних і політичних біженців, знищення наших продовольчих запасів. З другого боку, посилюється небезпека масової втечі громадян України в Європу, кордони якої внаслідок численних мусульманських повстань практично прозорі.

3. Ситуація всередині держави. Слід визнати, що спроба створення Вашим попередником і Вами Української козацько-військової федеративної держави повністю провалилася, а сам проект виявився архаїчним і не відповідає реаліям XXI століття. Посилився розкол і пряма ворожнеча між окремими регіонами, які демонструють протилежно спрямовані геополітичні уподобання.Так,на заході посилився до небезпечної межі сепаратистський рух за створення ЗУДу – західно-української держави, яка стане членом Елла Полу. На сході практично сформувалася донецько-українська республіка (ДУР). Про Крим не доводиться і говорити – це практично втрачена територія України. Між тим міжнародний досвід вчить, що втрата державою хоча б 1 кв. км суверенної території веде до розпаду цієї держави. В світі хижаків будь який підранок негайно стає жертвою.

Військові адміністрації виявилися неспроможними до ефективного управління цивільним суспільством і перетворилися на розплідники корупції та кумівства. Дуже небезпечною для держави є поява численних військових приватних формувань, що належать членам Ареопагу і архонтам, і озброєні найсучаснішими видами зброї. І це в той час, коли Збройні Сили України недостатньо фінансуються, погано озброєні і перебувають у стані деморалізації.

Зростає потенціал зневіри народу до держави та її лідерів.

Так, рівень підтримки держави впав до 15,6%, а підтримки діючого Гетьмана України – до 8,4 %. Різко збільшується процент тих, хто може застосувати насилля проти органів влади – 41,2 % дорослого населення. Особливо високий процент у групі молоді від 15 до 25 років – 73,8%. (Тут і далі наводяться дані таємних опитувань населення спеціальним соціологічним Центром ДерВару).

4. Політична ситуаиія. Переважна більшість громадян відкидає олігархічну систему побудови влади. Надзвичайно негативне ставлення до держави та її Керівництва обусловлене закріпаченням значної частини населення України згідно з законом Фрідмана-Крейди-Басманова «Про соціальні пільги громадянам і закріплення їх за місцем проживання і роботи». Чи знаєте Ви, Ваша Ясновельможність, яке обурення в народі викликає остання гра, поширена в середовищі дітей олігархів під назвою «Монте-Карло»?Надвечір юні розбійники організують автомобільні гонки на вулицях міст і містечок, переможцем яких оголошується той, хто збив на смерть більше невинних людей! Чи чули Ви про це? Рівень ненависті до олігархів критично зростає: найбільш зненавидженими є члени Ареопагу Басманов, індекс ненависті (42,1 %), Фрідман (94,7%), Крейда (67,3%). На цьому фоні підвищується довір'я до Індіри Голембієвської (54,2 % довіри) та до нового, радикального лідера ЛУК (Ліга Устима Кармелюка) Василя Капрана (75,8 % довіри). У разі проведення більш-менш чесних виборів ці особи прийдуть до влади.

5. Загальнолюдські проблеми. Розкол суспільства на смертохристів та воскресохристів значно погіршив моральний клімат в Україні. Український народ позбавляють головного духовного надбання – християнської віри. Бездіяльність держави у цій сфері злочинна і нічим не може бути виправдана.

Пропозиції:

1. Внутрішня політика: Враховуючи брак політичного лідерства в країні й стан повзучого знищення державності, Ви берете на себе всю відповідальність за Україну. Конституція, при бажанні, надає Гетьману всю повноту повноважень. Оголошуєте, що Вашою метою є:

ліквідація олігархічно-феодальної побудови державної влади в Україні як такої, що не відповідає реаліям кінця XXI століття;

ліквідація неефективної військової форми правління;

створення президентсько-парламентської форми державної влади;

проведення демократичних виборів усіх рівнів, включно з президентськими;

ліквідація архаїчної форми п'ятикамерного Сейму і безумовна ліквідація Ареопагу та системи архонтів;

висунення Вашої кандидатури на посаду Президента;

повернення свободи З МІ й основних прав людини при безумовному дотриманні порядку й дисципліни в державі;

ліквідація всіх ЗЕКів й системи кріпацького закріплення людей за членами Ареопагу і місцевими архонтами;

жорстка і рішуча ліквідація секти смертохристів й оголошення державної програми відновлення християнських цінностей.

2. У сфері міжнародній:

провести негайні переговори з керівництвом ОГБта Конфедерації ДПА з метою створення союзу демократичних держав проти агресії Чорної Орди;

у зв'язку з розпадом Росії на окремі частини, ліквідацією імперії Двоголового Орла й поглиненням її іншими геополітичними утвореннями, поставити питання:

а/ про перейменування України й повернення до історичної назви Русь.

Новою назвою може бути Русь-Україна.

в/ поставити питання про передачу залишків ядерного арсеналу Імперії Двоголового Орла Україні;

с/ зайняти місце Росії в Раді Безпеки ООН, в усіх міжнародних структурах, в яких Росія посідала чільні місця;

d/ оголосити доктрину захисту російського і білоруського населення державою Русь-Україна від поневолення Чорною Ордою. Всі ці заходи реалізувати на українських умовах, що не є повторенням старого російського проекту поглинання і знищення України. Столицею нової держави має стати Київ. *

Для реалізації цих та інших історичних завдань потрібно:

1. Створити під керівництвом Гетьмана Комітет Порятунку України (КОПОР) в складі 9-10 надійних і авторитетних осіб, які підтримають ідеологію пропонованих змін. Запровадити надзвичайний стан у державі.

Підготувати тимчасову Конституцію України і запровадити її Універсалом Гетьмана.

Оголосити мобілізацію Збройних Сил і привести в стан бойової готовності оперативно-тактичні ракетні комплекси з високоточною зброєю.

3. Домовитись з ОГБ про розміщення на території держави кількох з'єднань стратегічних винищувачів-бомбардувальників з метою зміцнення оборонного потенціалу держави й військової демонстрації перед лицем зростаючих загроз з боку Чорної Орди.

4. Використати людські резерви української нації, ув'язнені сьогодні в ЗЕКах, для підсилення патріотичного потенціалу держави – в Збройних Силах, органах безпеки, адміністративних органах і т.д.

Припинити будь-яку дискримінацію осіб української національності за мовною, релігійною та іншими ознаками, відновити конституційні норми української державності.

5. Інтернувати (тимчасово, до з'ясування ступеню провини перед державою) тих, хто вів і веде державу до руїни, працюючи на ворожі Україні сили (список тих, хто має бути заарештований, буде переданий Гетьману у випадку його згоди на проведення широкомасштабних змін). Операції присвоїти кодову назви «Ангели Безодні».

З повагою – Ігор Гайдук, Радник Гетьмана України з питань національної безпеки,

Секретар РНБ, Керівник ВІРУ, генерал-хорунжий ЗС України

Частина третя


ЗМОВА

44.

16 червня відзначали всенародне свято – День української Богині. Цього року на роль УБ була обрана Ксеня, всесвітньовідома письменниця, філософ, володарка мережі «вагончиків щастя» (boxes of hapiness) – пересувних будок на автомобільних шасі, що стояли в усіх містах і містечках України; за порівняно невеличку ціну (від 1 до 10 глобо) тут можна було одержати різноманітні сексуальні послуги тайських, філіппінських, в'єтнамських, китайських чи еритрейських дівчат. Особливою популярністю користувалися будки, що стояли поблизу шкіл та університетів, приваблюючи молодь вогненно-неоновим написом: XENYA. Молоді надавалася знижка 50%. Урочистості мав освятити своєю присутністю сам гетьман. Гайдук не міг відмовитись від запрошення – мініатюрного лептопа з кольоровим біографічним відеофільмом «Ксеня» та текстами головних творів «Лесбійська парадигма України», «Порнобіблія для юнацтва», «Останній оргазм у Києві» і найновішого бестселера «Велика дірка» («Віg hole»). До запрошення додавався квиток на 2 місця та інструкція щодо форми одягу та хронології проведення урочистості.

Гайдук з військовою пунктуальністю о 18.00 сів на своє місце в ложі-бенуар театру Опери і балету, не ушкодженому, на щастя, бойовими діями підчас вторгнення ЕнРосу. Мати відмовилась іти на свято, сказавши, що українськими богинями вважає тільки Лесю Українку, Ліну Костенко та Індіру Голембієвську, а не якусь німфоманську хвойду. Театр був повен світської публіки: партер сяяв діамантами, золотом еполетів, блиском перламутрових біноклів, спалахами геджетів, які фіксували кожну мить свята. Велика державна тусовка починалася з привітних усмішок, дружніх помахів рук, заздрісних чи переможних поглядів, коротких реплік тих, хто звик вирішувати свої справи під час таких зібрань – при похмурому мовчанні охоронців, що свердлили уважними поглядами натовп. Гайдук почувався самотнім і зайвим на цьому ярмарку марнославства – наче прилетів не з далеких земель, а з іншої епохи. На щастя, світло вимкнули, і головний голос України, бас телевізійного диктора Мирона Швайки, за сумісництвом єпископа фастівського, проревів, наче на початку матчу боксерів на звання чемпіону світу:

Його... Ясновельможність... Г-е-е-е-тьман Укррра-ї-ї-ни... Прошу встати!

Прожектори висвітили постать К-Д. Махуна та його дружини в царській ложі. Гетьман був у яскравочервоному жупані, Наталія Гаврилівна вдягла темночервоний костюм, на лівому вилозі якого виблискувало золото і смарагди – ажурної форми метелик, подарунок першої Леді Конфедерації держав Північної Америки сенаторки Ширлі Ван Лі. Зведений оркестр столичного гарнізону і оперного театру заграв гімн, хор, що стояв на п'ятому ярусі, підхопив мелодію. Мало хто знав слова гімну – видно було, як механічно й несинхронно відкривали роти державні сановники, яких дратували слова «згинуть наші воріженьки, як роса на сонці», бо вороги – це конкретні погані пацани з конкуруючої банди, а не ласкаві «воріженьки», і їх треба мочити вогнеметами, контрольними пострілами, лазерами чи скидати з висоти 5000м над морем, а не чекати, коли вони згинуть, як ранкова роса.

– Богиня України, – замріяно вимовив Мирон Швайка. – Сьогодні ми віншуємо велику українську геніальну письменницю і всесвітньовідому філософиню, діячку світового жіночого руху «Феміна» пані Ксеню... якій щойно виповнилося сто років

Пролунали бурхливі оплески. Відкрилася гаптована золотом завіса з серпами і молотами світлих комуністичних часів, і глядачі побачили посередині сцени велике крісло, до якого згори вели білі сходи. На верхніх східцях під овації глядачів з'явилася Ксеня – маленька бабця-дрибця у міні-спідничці; ювілярку вели під лікті, майже несли в повітрі два голих стріптизери-гіганти з чоловічого шоу «Хлопчики-піс». Обережно всадовили столітню ювілярку в крісло і стали по обидва його боки, демонструючи могутні м'язи й ледве сховані за вузенькими стрінгами не менш видатні геніталії.

Свято української культури і духовності розпочалося.

Ксеня з пересадженим обличчям дівчини, що загинула в автокатастрофі, та коротким йоржиком чорного штучного волосся, жваво роздавала на всі боки повітряні поцілунки й дріботіла ніжками, які висіли в повітрі, бо крісло виявилося зависоким.

На сцену вийшов улюблений спічрайтер гетьмана, академік Академії літератури і мистецтв Никифор Саливон. Коротун з густою гривою поетично сплутаного сивіючого волосся ніжним сопілчано-тонким тенором заспівав:

– Гуцулко Ксеню... я тобі на трембіті... лиш одній в цілім світі... розкажу про любов.

Хтось тихо пройшов до ложі Гайдука і майже нечутно сів позаду. Гайдук повернув голову і уважно подивився на незнайомого, але не пізнав його – виблискували лише скельця пенсне. Чорний капелюх з широкими крисами затіняв обличчя. Незнайомий уважно стежив за подіями на сцені, не звертаючи уваги на Гайдука.

– Прутень! – захоплено вигукнув Никифор Саливон. – Завдяки Ксені це запашне архетипне праукраїнське слово увійшло до всіх словників світу, стало символом сексуальної експресії й дітородної сили українського чоловічого органу...

Гайдука дратувала присутність незнайомця за спиною. Навіть спало на думку подзвонити начальнику охорони Тенгізу – спитати, хто сидить поряд. Але відкинув цю думку, бо ніхто випадковий опинитися тут у цей вечір не міг.

– Ксеня збагатила світову культуру неперевершеними описами орального сексу. Її тонке спостереження... про запах сиру рокфор під час цієї процедури стало відомим як «синдром Ксені» й прикрасило всі підручники сексопатології...

– Не рокфор, а камамбер! – вередливо втрутилася Ксеня, кинувши злющий погляд чорних старечих очей на академіка.

– Що-що? – не зрозумів глухуватий Никифор Саливон, чим викликав зливу сміху в залі.

– І вам подобається ця гидота? – неголосно спитав незнайомий Гайдука. – І це – вершина культури українського народу? Якщо це так, то такий народ не має права на існування.

– Ви хто? – спитав Гайдук.

– Я – Фрідман. Рафаїл Фрідман.

– Гайдук, – представився генерал.

– Знаю, знаю, Ігоре Петровичу, – м'яко запевнив Фрідман. – Багато чого про вас знаю. Правда, гадаю, що і ви дещо про мене знаете. Чи не так?

– Тільки в рамках офіційної інформації, – сухо відповів Гайдук.

– Давно хотів з вами познайомитись, – зняв капелюха Фрідман. – Жарко.

Він провів долоною по спітнілому чолу. Під капелюхом була чорна кіпа.

– Може, повечеряємо разом? Є тут неподалік, біля Золотих Воріт, непоганий ресторанчик. А цей маразм, – Фрідман презирливо наставив долоню у бік сцени, – їй-богу, не вартий вашого дорогоцінного часу.

– Добре, – погодився Гайдук.

Йому справді стало гидко від побаченого: стара курва час від часу цілувала своїх охоронців у стрінги, з-під яких випирали гормонально гіпертрофовані прутні. Саливон продовжував виводити солодкі рулади на честь столітньої богині, пересипаючи їх, як і промови гетьмана, цитатами з Біблії та резолюцій ООН про необхідність подолання демографічної кризи і збільшення народжуваності на Землі.

Вони вийшли в порожній коридор, де на них чекали шестеро охоронців Фрідмана – всі в чорних капелюхах та довгих чорних сюртуках, як їхній босс, і двоє джигітів Гайдука.

У ресторані "Golden Gate" їх завели до окремої кімнати в підвалі. Ресторан був порожній, відвідувачів у той вечір Гайдук не помітив. їх привітав власник ресторану, літній японець, з яким Фрідман перекинувся кількома словами, після чого, церемонно вклонившись, японець зник.

Пили тепле саке з фарфорових чашечок.

Фрідман мав вигляд молодої, тендітної, несміливої людини з ніжною, майже дівочою шкірою обличчя, лагідним поглядом темнокарих очей, сивіючою борідкою і ще чорними вусами. Говорив тихо, з якимось дивним акцентом, слухав співбесідника уважно, похитуючи головою на знак згоди.

«Тулуз-Лотрек, – раптом подумав Гайдук. – Ось кого він мені нагадує, хоч і далеко не карлик. Чому? Надто велика голова? Пенсне? Але ж ніяких ознак алкоголізму і сифілісу. Гарний агентурний псевдонім: «Тулуз-Лотрек».

– Те, що відбувається зараз в Опері, є світовою ганьбою, остаточним кінцем того, що колись називалося українською культурою, – продовжував розвивати тему Фрідман.

– У кожній культурі чи маскультурі є подібні явища, – зауважив Гайдук. – Інша справа – чи треба з них робити державну політику.

– Це не державна політика, а особистий піар гетьмана. Йому конче потрібно, щоб наприкінці вечора, коли ця... ця... bitch... отримає золоту статуетку богині, вона прошамкотіла «Слава гетьману!»

Фрідман знову надів капелюха, обличчя його стало темне і невиразне.

– Ви не любите все українське, це зрозуміло, – сказав Гайдук. – А що ж ви любите?

– Багато чого, – зблиснув скельцями пенсне Фрідман. – Ось наприклад таке:

«Чи знає ще хвиля Південного Бугу

Яку тобі, мамо, чинили наругу?

– з ледь притлумленим щирим болем продекламував Фрідман.

Чи відають ще вітряки серед поля,

як серце твоє знемагало від болю?

Чи ж ні осокір, ні верба неспроможні

розвіять твій сум, твої думи тривожні?

Чи з посохом квітнучим ходить ще Бог

Між пагорбів світлих і темних відлог?»*

– Гарно, – щиро сказав Гайдук. – Це хто?

– Вам сподобалось? Це Пауль Целан. Мій улюблений поет. Він перетворив Чернівці на столицю світової поезії. Я дав гроші на меморіальний комплекс Пауля Целана, відкрив інститут його імені, спонсорую європейський фестиваль поезії в Чернівцях. Його батьків убили українські фашисти в 1943 році. Так само, як і моїх у 2048-му. Ніколи не прощу, – зітхнув він.

– Я розумію ваше горе і співчуваю. Але ви напевно знаєте, що підчас тимчасової окупації Буковини біля трьохсот українців служили в каральних групах «секурітаде». Переважну більшість цих злочинців спіймано і покарано. А в боях проти румунських окупантів загинуло понад десять тисяч молодих українців. Є різниця? Врешті-решт, ще Зеєв Жаботинський казав, що нормальна нація має право мати своїх мерзотників і злочинців.

– Лехаїм, – підняв чергову чашечку саке Фрідман. – Як у посадової особи, у вас не може бути іншої реакції. Але статистика в таких випадках не допомагає. Адже мій батько був кумиром Чернівців, улюбленцем усієї України. А мати...

*пер. Петра Рихла

Віддавала всю душу учням, серед яких – тисячі українців. Ні, я цього не збагну. У вашому народі живе ген ненависті до жидів, москалів, ляхів, циган, чорних, жовтих, до всіляких пришельців. Ви всіх звинувачуєте у ваших бідах, тільки не себе. І ген заздрості. Як ракова пухлина. З таким набором генів жоден народ не виживе. Не створить державу. Ваш народ приречений.

– Вам що – краще на цій землі бачити румун чи Чорну Орду? – ледве стримуючи зростаючу лють (ось він, цей ген ненависті), мовив Гайдук, благаючи себе стриматись, розуміючи, що цей «Тулуз-Лотрек» навмисне провокує його, як досвідчений тореадор бика: необачно підставишся – отримаєш смертельний удар в серце.

– Не гарячкуйте, генерале, – миролюбно сказав Фрідман. – Не така вже я потвора, як ви думаєте. Мені ця земля рідна, люблю її пісні, традиції... І жінок, – засміявся він. – Але – хочемо цього чи не хочемо – наближається сумний фінал. За розпадом Росії невблаганно наближається загибель України. Сподіваюсь, що ви не божевільний український націоналіст, і розумієте, що Україна і Росія – як сіамські близнята. Організм єдиний, кров одна. І доля спільна. Ви – приречені.

Помовчали, в'яло куштуючи експонати з багатої колекції суші, запропонованої літнім японцем. Паркий вечір і важка тема розмови не сприяли апетиту. «Він у будь-яку хвилину сяде на золоту «черепаху» «Роллс-Ройс» і відбуде до свого Локарно, – подумав Гайдук, – а його кріпаки та мільйони інших кріпаків залишаться тут і стануть рабами Чорної Орди».

– І виходу немає? – спитав Гайдук.

– Вихід завжди є, – Фрідман покликав японця, щось сказав йому сердито, бо той зігнувся у три погибелі й швиденько забрав фарфорове блюдо з колекцією суші. – Нам треба думати не про окрему Україну, а про юдо-християнську цивілізацію Заходу в цілому. Якщо ви приймаєте це як висхідну фундаментальну позицію для переговорів, ми запропонуємо реальний план дій і вашу особисту участь у глобальній грі.

Фрідман вийшов з-за столу і нервово пройшовся по кімнаті, наче шукав в ній закладені Чорною Ордою відеокамери, хоча було відомо, що ресторан, який належав Фрідману, був «чистий», і всі спроби ВІРУ встановити тут таємну апаратуру виявилися марними.

«У нього справді закороткі ноги при такому розмірі черепа», – відзначив Гайдук.

Нарешті Фрідман усівся знову навпроти Гайдука, пильно подивився тому у вічі ніжним поглядом золотаво-карих очей і м'яко поклав свою долоню на щоку генерал-хорунжого.

«Fuck you, – лайнувся подумки той, – невже він гей?»

Наче почувши лайку, Фрідман забрав руку з Гайдукової щоки і почав тихо карбувати слова:

– Від імені світового уряду в Локарно офіційно звертаюся до Вас з пропозицією. Перше – організувати військовий переворот і очолити Україну. Не має значення, як називатимете себе: гетьман (хоча ця назва всім набридла), президент, канцлер, вождь, маршал, начальник держави чи військовий диктатор – головне, що ви, разом з силами спецназу ВІРУ, аеромобільними частинами Міністерства оборони й окремими поліцейськими формуваннями, такими, як військова жандармерія, берете всю повноту влади в державі у свої руки.

Друге. Підчас саміту держав Організації глобальної безпеки в липні цього року в ЕллаПол, у Афінах, ви проводите переговори щодо негайного вступу України до ОГБ і проведення спільних військових операцій проти Чорної Орди.

Трете. Спецназ ВІРУ ліквідує Басманова та його опричників як зрадників батьківщини і агентів Чорної Орди.

Четверте. Враховуючи ваше прихильне ставлення до держави Ізраїль, яке ми високо цінуємо, ви проводите спецоперацію по очищенню Криму від кримсько-татарських сепаратистів і союзників Чорної Орди і сприяєте переселенню до Криму частини населення, збройних сил і державних установ Ізраїлю з метою створення на півострові національного вогнища єврейського народу як автономної частини української держави.

П'яте. У разі вашої згоди світовий уряд надає вам фінансову допомогу в сумі один трильйон глобо, забезпечує модернізацію застарілої української промисловості, розміщує інвестиції в сумі не менше п'яти-шести трильйонів амеро, налагоджує постачання сучасних систем озброєнь для українських збройних сил. Взамін ви – як верховний головнокомандувач України – виводите свої війська на рубежі Волги в район Сталінграда з метою розгрому головних сил Орди на дальніх підступах до Східної Європи.

І шосте – останнє. Моє приватне побажання у разі налагодження наших дружніх відносин. Ви віддаєте мені весь ваш таємний архів з усіма компрометуючими матеріалами. Бо хоч би якими циніками ми були, не треба робити власністю історії деякі брудні сторінки наших біографій, чи не так, генерале армії?

Він підніс до уст чашечку з саке і кінчиком рожевого язика лизнув краплю теплого японського самогону.

– У разі вашої згоди ми їдемо разом з вами до Локарно, де підписуємо таємний пакт. Строк вашої відповіді – два тижні. Раджу погодитись. Будемо на зв'язку.

Фрідман вийшов з-за столу, чемно відкланявшись. До підвальчика вступили його охоронці, оточивши хазяїна щільним кільцем.

Гайдук деякий час залишався незворушним, потім важко підвівся й попрямував до виходу.

Він не знав, що в театрі Опери і балету спалахнув скандал, внаслідок якого довелося вимкнути обидва загальнонаціональні канали телебачення – 1-й і 2-й, або, як їх називали в народі, «канал добрих новин» і «канал поганих новин». Урочисте засідання з вшанування Ксені наближалося до кінця, стриптизери нагадували бабці-дрибці ритуальну фразу «слава гетьману», яку вона мала проголосити на всю Україну, потім треновані клакери мали ревнути «Геть-ман! Геть-ман!» Несподівано на сцену вискочила повногруда смаглява молода жінка у довгій вишиваній сукні, з віночком квітів на темному волоссі – це була Індіра Голембієвська – і гукнула в мікрофон: «Старій курві ганьба! Гань-ба! Гетьман – геть! Геть —гетьман! Геть! Геть!» І що найбільше вразило присутніх – серед найвибраніших с е л е б р и т і держави знайшлися зрадники, які підхопили гасло й закричали: «Гань-ба! Геть! Гетьман – геть!»

Картинка зникла з екранів телевізорів, оперна завіса опустилася, світло в залі увімкнули. Гетьмана та його дружини в царській ложі вже не було.


    Ваша оценка произведения:

Популярные книги за неделю