355 500 произведений, 25 200 авторов.

Электронная библиотека книг » Олег Ведмеденко » Іще ніч... » Текст книги (страница 11)
Іще ніч...
  • Текст добавлен: 9 октября 2016, 17:36

Текст книги "Іще ніч..."


Автор книги: Олег Ведмеденко


Жанры:

   

Религия

,

сообщить о нарушении

Текущая страница: 11 (всего у книги 11 страниц)

(“В якій пустині проповідував Іван Хреститель? Адже відомо, що пустеля не придатна для життя, а отже, безлюдна?”)

ЄГОВА – ГОСПОДЬ ....................................................................................................................21 стор.

(“Представники деяких протестантських деномінацій, і у першу чергу т. зв. «Свідки Єгови» стверджують, що у Бога лише одне ім’я – Єгова, і правильним є тільки таке звертання до Нього. А як же молитва Господня? Невже молитися: «Єгова наш…»?”)

ДА УБОЇТЬСЯ ЖОНА… .............................................................................................................22 стор.

(“Чи нерівність чоловіка й жінки – Божа данність? І чи справедливо це:«Да убоїться жона…»?”)

ДА УБОЇТЬСЯ ЖОНА…

2). Гріхопадіння .............................................................................................................................24 стор.

ДА УБОЇТЬСЯ ЖОНА…

3). Віра. Надія. Любов ..................................................................................................................25 стор.

КАНОН ..........................................................................................................................................26 стор.

(“Буквально шокована розповіддю родички про те, як під час хрещення батюшка відмовився здійснювати таїнство бо, мовляв, хрещений батько /16-річний хлопець/ свого часу був охрещений у неканонічній церкві. Інцидент вичерпався лише після того, як «канонічний» служитель культу тут же перехрестив злощасного кума…”)

КАНОН

2). Канон і Благодать ....................................................................................................................28 стор.

ВІРУЮ…........................................................................................................................................29 стор.

(“Мені до рук потрапила одна протестантська книжечка, в якій стверджується що православні вірять не в Єдиного Бога, але в трьох Богів. Допоможіть розібратися…”)

ВІРУЮ…

2). “І в Духа Святого, Господа Животворчого…” .....................................................................30 стор.

ЗАКОН БОЖИЙ ............................................................................................................................31 стор.

(“Чи потрібен християнам старозавітній Закон – Десять Заповідей? Адже Христос приніс нам нову Заповідь – Заповідь Любові? ”)

Я – ЛЮДИНА! ..............................................................................................................................32 стор.

(“Вчені матеріалісти стверджують, що людина походить від мавпи. Церква – що від Бога. Де істина? ”)

ІКОНА. ІДОЛОСЛУЖЕННЯ ЧИ БОГОПОКЛОНІННЯ? ........................................................34 стор.

(“Моя знайома прийняла протестантську віру. І перше, що вона зробила, – повиносила ікони з кімнати на горище, аргументуючи це тим, що, мовляв, іконошанування є однією з форм ідолослуження. Чи дійсно це так? ”)

ПОВНЕ ЗАНУРЕННЯ ..................................................................................................................36 стор.

(“Як правильно вимовляти: “Хрещення” чи “Хрищення”, і яке духовне значення цього слова? ”)

МОЛИТВИ ДО СВЯТИХ .............................................................................................................38 стор.

(“Чому православна церква вчить поклонінню святим, адже сказано: «Господеві Богові своєму вклоняйся, і служи Одному Йому!..»?”)

МОЛИТВИ НЕБОЖИТЕЛІВ .......................................................................................................39 стор.

(“Хіба святі «з того світу» можуть чути наші молитви, адже вони давно померли і, за Писанням, «нічого не знають»?”)

ТІНЬ ПРАВЕДНИКІВ ..................................................................................................................41 стор.

(“Звідки у православ’ї виник культ шанування мощів, і чи не суперечить це Божому Слову?”)

“НЕ СИЛОЮ, Й НЕ МІЦЦЮ...” .................................................................................................42 стор.

(“Сьогоднішнє православ’я буквально задихається під спудом різноманітних обрядів, звичаїв та церемоній. Чи не правильніше було б зовсім відмовитись від тілесного богопоклоніння, а «поклонятись Отцю в дусі та істині»?”)

КРАЇНА БЛУКАННЯ ...................................................................................................................43 стор.

(“У четвертому розділі книги Буття читаємо, що першими людьми на землі були Адам і Єва, і що народилися їм два сини: Каїн та Авель. І убив Каїн брата свого Авеля, і вигнаний був з-перед лиця Господнього, і осівся у країні Нод, і «Каїн пізнав свою жінку, і стала вона вагітна, і вродила...» (Бут. 4.1–17).

Звідки ж узяв Каїн жінку собі, якщо окрім Адама та Єви нікого на світі іще не було? І що то за країна Нод, куди він пішов?”)

МЕЧ ХЕРУВИМСЬКИЙ ..............................................................................................................45 стор.

(“На православних іконах архангел Михаїл зображується з мечем полум’яним в руці. А в Біблії сказано, що після вигнання із раю Господь поставив на вході до нього херувима з мечем обертаючимся. Що це за меч?”)

ПОЧУЄТЕ – Й НЕ ЗРОЗУМІЄТЕ... ............................................................................................47 стор.

(“Розкрийте будь ласка духовний зміст вигнання Ісусом торгівців із храму. Не вірю, що Христос міг поводитися подібним чином”)

“ПО ЇХНІХ ПЛОДАХ ПІЗНАЄТЕ ЇХ...” ....................................................................................48 стор.

(“Сьогодні газети буквально пістрявіють оголошеннями різноманітних цілителів, знахарів, провісників народної медицини, які пропонують стражденним свої послуги, обіцяючи чудодійне зцілення мало не від усіх хвороб. Розумію, що серед представників т. зв. нетрадиційної медицини є й справжні цілителі, які мають цей дар від Бога, але не знаю як відрізнити їх від тих, що послуговуються темними силами, або й просто є шарлатанами?”)

“І НЕ ВПИВАЙТЕСЯ ВИНОМ...” ..............................................................................................50 стор.

(“Що сказано в Біблії стосовно вживання алкоголю?”)

ДРЕВО ЖИТТЯ .............................................................................................................................51 стор.

(“Поясніть будь ласка, що це за «дерево життя», і чим воно різниться від «дерева пізнання добра й зла», плоду якого не можна було споживати Адаму та Єві? Чому серед дерев Раю могло бути це дерево? Для чого Бог зростив його?..”)

РЕВНІСТЬ НЕ ЗА РОЗУМОМ ....................................................................................................53 стор.

(“Часто доводиться чути із уст озлоблених життєвими негараздами маловірних, або й просто невіруючих людей: «Що ти мені тут проповідуєш про високі матерії? Що дав мені твій Бог?! Якщо ти такий праведний – то чому ж не роздав усе своє добро бідним, як вчить ваш Христос?..»”)

МЕД ПОЛЬОВИЙ .........................................................................................................................54 стор.

(“Чи правда, що Іван Хреститель харчувався сараною?”)

“ЗВІЗДА ЯСНА...” ........................................................................................................................55 стор.

(“Яка зірка привела дві тисячі років тому волхвів до новонародженого Ісуса?”)

ЗМІЙ СТАРОДАВНІЙ .................................................................................................................57 стор.

(“Чи дійсно диявол являвся Адаму і Єві в зміїному тілі? Кажуть, що до прокляття Господнього в нього були навіть крила…”)

КОЛИ СТАЛАСЬ БІДА... .............................................................................................................58 стор.

(“Як діяти християнину в екстремальній ситуації, коли є пряма загроза життю, здоров’ю, добробуту? Скажімо, в двері вашої оселі удираються злочинці з метою пограбування. Оборонятися силою, чи повністю покластися на Господа, за словом Божим: «Не силою й не міццю, але тільки Моїм Духом, говорить Господь Саваоф» (Зах. 4.6)?”)

ЗОЛОТО, ЛАДАН ТА СМИРНА ................................................................................................60 стор.

(“Що символізують в Біблії золото, ладан та смирна, які подарували новонародженому Ісусові волхви?”)

ПРАВОСЛАВНІ ВІТАННЯ .........................................................................................................61 стор.

(“До мене в хату завітали священнослужителі з йорданським кропленням, і привіталися: «Христос хрестився!» А я не знала, як відповісти. Розкажіть, будь ласка, як прийнято вітатися в православ’ї, і як правильно звертатися до священнослужителів?”)

СУБОТА ГОСПОДНЯ .................................................................................................................63 стор.

(“Нещодавно мала розмову з віруючими церкви адвентистів сьомого дня, під час якої вони гостро дорікнули мені за те, що ми, православні, змінили суботу Господню на неділю, а це, мовляв, гріх... Поясніть, чи так це насправді?”)

СУБОТА ГОСПОДНЯ

2). “Цей день, що його створив Господь...” ................................................................................64 стор.

ТАКІ НЕЛЕГКІ ПИТАННЯ .........................................................................................................66 стор.

(“Чи має право служитель Церкви зловживати своїм саном, примушуючи парафіян працювати на нього?..”)

НЕХАЙ БУДЕ ВОЛЯ ТВОЯ... .....................................................................................................67 стор.

(“Чому буває так, що молишся, і не отримуєш відповіді на молитву?..”)

БАПТИСМА ..................................................................................................................................68 стор.

(“Християни-баптисти стверджують, що правильним є хрещення тільки через повне занурення, а хрещення через обливання – не дійсне. Чи так це насправді?”)

СТРИМУЙТЕСЯ ВІД КРОВІ... ...................................................................................................69 стор.

(“У Новому Заповіті сказано, що можна їсти «все, що на ятках м’ясних продається». Але також написано й стримуватися від крові... В магазинах сьогодні можна побачити ковбасу «кров’янку». Чи дозволено їсти такі страви?”)


    Ваша оценка произведения:

Популярные книги за неделю