355 500 произведений, 25 200 авторов.

Электронная библиотека книг » Світлана Талан » Коли ти поруч » Текст книги (страница 5)
Коли ти поруч
  • Текст добавлен: 7 октября 2016, 14:40

Текст книги "Коли ти поруч"


Автор книги: Світлана Талан



сообщить о нарушении

Текущая страница: 5 (всего у книги 20 страниц) [доступный отрывок для чтения: 8 страниц]

Розділ 10

Даринка сходила на перев’язку, продовжила свій лікарняний лист і вирішила зайти на роботу. Вона була задоволена своєю професією, і її нинішня робота їй подобалася. Тут вона почувала себе впевнено та не соромилася і не боялася. Це була її стихія, яка цілком задовольняла Дашу.

Вона застала Свєту в робочому кабінеті Веніаміна Павловича. Завідувач сидів, розкинувшись у своєму дорогому шкіряному кріслі, виваливши вперед круглий живіт. Його кругле обличчя з чорною бородою і вусами розпливлося в посмішці при появі Даші.

– А-а, Дашо. Проходь-проходь. Розказуй, як здоров’я, як справи.

Даринка присіла на краєчок стільця поруч із подругою, що сиділа в короткому білому напівпрозорому халатику, крізь який чітко проглядалися її бежевий ліфчик і мереживні плавочки.

– Спасибі, Веніаміне Павловичу. У мене все чудово. Днями знімуть шви і я зможу вийти на роботу.

У двері кабінету хтось постукав.

– Заходьте! – крикнув завідувач.

– Веніаміне Павловичу, – у двері зазирнула молоденька медсестра і збуджено сказала: – Вас там питають. Термінова справа.

– Ну, дівчата, посидьте без мене. Вибачте, робота, – мовив Веніамін Павлович, поспішно виходячи з кабінету.

– Залицялась? – звернулася з посмішкою Даша до подруги.

– Доводиться залицятись. А ти звідки?

– З перев’язки йшла, вирішила тебе відвідати.

– Вдома набридло сидіти?

– Можна подумати, ми бачимося цілими днями. То ти на зміну, то я, то на побаченнях, то в селі…

Даринка не встигла договорити, як двері кабінету різко відчинилися і в очі їй ударило яскраве світло прожектора. Одразу ж за сяючим завідувачем до кабінету ввалилися телевізійники з камерами та мікрофонами.

– Ось вона, – Веніамін Павлович показав на Дашу, яка геть нічого не тямила. – Знайомтеся – це наша Дарина Андріївна Шевченко, наша гордість, так би мовити, героїня нашого часу.

– Що все це означає?! – обурилася дівчина та підхопилася. За звичкою вона стала за спину подруги, немов шукаючи захисту.

– Дашо, – звернувся до неї завідувач із задоволеною усмішкою на обличчі. – Це телекомпанії РНТ і «Нюанс». Вони дізналися про твою самовідданість під час рятування людей в аварії і хочуть про тебе зробити репортаж.

– Ви що?! Я не хочу ніяких репортажів! – Даринка затулилася рукою від яскравого світла, що сліпило їй очі.

– Дівчино, лише кілька слів. Вам просто треба розповісти, що ви робили, як рятували людей, якої тяжкості були травми, – звернувся до неї хлопець із мікрофоном у руках.

– Я нічого не робила. Просто надала першу допомогу потерпілим.

– Я вас розумію, – хлопець був наполегливий. – Як і всі, ви губитеся перший раз перед камерою. Але це нічого, ми зробимо другий дубль, якщо знадобиться.

– Дашо, – зашепотіла їй Свєтка. – Ти зовсім очманіла, чи що?! Тебе по телеку показувати будуть! Усі побачать тебе і будуть захоплюватися!

– Навіщо мені це? Дозвольте, я піду звідси. – Даша м’яко відсторонила подругу, намагаючись вибратися. Її обличчя пашіло, і від цього їй ще більше хотілося зникнути від цікавих поглядів або взагалі провалитися крізь землю.

– Дашо, – звернувся до неї Веніамін Павлович. – Зрозумій, це не тільки тобі треба, а й нашій клініці. Подумай, скільки людей звернуть на нас увагу, дізнавшись про такі кадри, як ти!

– Ну, хочеш, я розповім про тебе? – Свєта схопила її за руку. – Хочеш, розповім, як ти Васьці Чернову кров зупиняла? Пам’ятаєш? Це ж було непросто. Вже тоді ти зрозуміла, що рятувати людей – це твоє покликання.

Хлопці з мікрофонами почули, що говорила Свєтка, і мало не накинулися на дівчат, тицяючи їм мікрофони просто в обличчя:

– Дівчино, ви подруга героїні?

– Ви можете розповісти про ваше дитинство?

– Коли ви познайомилися?

– Так! Так! Так! – зупинив цей потік питань Веніамін Павлович. – Заспокойтеся всі й послухайте мене! Зараз я, як завідувач найкращої приватної клініки міста, скажу кілька слів про нашу лікарню. За цей час Даша заспокоїться і забуде про об’єктиви ваших камер. Еге ж, Дашо?

Голос завідувача пролунав владно – не як питання, а як наказ.

– Можна після виступу Веніаміна Павловича я розповім про свою подругу? – Свєтка виставила вперед свої округлі груди і скинула вгору голову. – Я не боюся камер і про Дашу можу розповісти багато цікавого.

– Добре, – дав команду хтось із натовпу. Чоловік розставив їх в один ряд. Зліва від Даринки виявився завідувач, праворуч – Свєтка. Даша відчула, як від хвилювання її всю кинуло в жар і по спині пробігла зрадницька тоненька цівка поту.

– Камера! – почула вона чийсь голос, і Веніамін Павлович почав свою розповідь про клініку, її технологічну базу, послуги, що надаються, поступово переводячи розповідь на його роботу з добору кадрів. Даринка не знала, куди себе подіти. Ще хвилина – і їй здалося, вона провалиться в прямому значенні під землю. Час швидко біг, а вона ніяк не могла сконцентруватися. Думки плуталися в голові, і Даша з жахом розуміла, що, коли черга дійде до неї, вона не зможе нічого сказати. І вона ще гарячковіше намагалася знайти потрібні слова.

– Я прекрасно пам’ятаю той день, коли Свєта, яка вже працювала в нашій клініці, вперше привела до мене в кабінет просту і скромну дівчину… – як крізь сон, долітали до слуху Даринки слова завідувача, а вона стояла, опустивши погляд, немов учениця, яку викликали до дошки відповідати, а вона не вивчила урок.

Потім заторохтіла Свєтка. Вона розповідала й про раннє дитинство, і про перший дзвінок у школі, коли вони стояли удвох, узявшись за руки, і про Васька з розбитим носом, і про те, що вони разом працюють і живуть в одній квартирі.

– Дашо, розкажіть тепер нам про той фатальний день, – попросив Даринку чийсь голос.

– Був гарний, прекрасний ранок, – видавлюючи кожне слово з себе і не піднімаючи очей, пробурмотіла Даша. Так було з нею і раніше, в школі. Вона могла б розповісти багато, докладно й барвисто, до найменших деталей, але не тут, а в іншій обстановці, коли вона відчувала б себе більш спокійно і комфортно.

– Стоп! Стоп! Стоп! Так не годиться! Дашо, ви можете підвести голову?

– Можу, – сказала дівчина і підвела голову.

– Підніміть очі й дивіться на камеру. Забудьте про неї і уявіть, що це обличчя… Наприклад, вашої подруги. Можете це зробити?

– Так, – видавила з себе Даринка. Вона зрозуміла, що ця екзекуція ніколи не скінчиться, якщо вона не зможе хоча б щось їм розповісти. І тоді вона подумки повернулася в той злощасний день, коли вони поверталися з Олексієм від його батьків.

– Того дня я зі своїм хлопцем поверталася з села, де живуть його батьки. Ми їхали на «жигулях», і, здавалося, ніщо не віщувало біди, – почала вона говорити, ніби переживаючи події того ранку ще раз. Її вії трепетно здригалися від хвилювання, і голос звучав несміливо й тихо, але вона вже не мимрила собі під ніс, а говорила й говорила з одним-єдиним бажанням – швидше звідси втекти. – Напевно, люди, які поспішали назустріч своїй смерті і травмам, теж нічого не підозрювали. Вони будували плани на майбутнє, прагнули до своєї певної мети, не думаючи про те, що вже перебувають на межі життя і смерті. В одній точці на землі, у Т-подібного перехрестя, в глибокому тумані було визначено їм зустрітися. Там вирішувалися їхні подальші долі. Страшне слово «фатум» відправило двох в інший, незнаний світ, решті ж – підготувало інакшу долю…

Голос Даринки поступово набирав упевненості, адже вона говорила не про свій вчинок, а про інших людей…

Наступного дня по телебаченню транслювали знятий напередодні репортаж. Даша дивилася його разом з Олексієм, у його малосімейці. Хлопець із закинутою вгору ногою в гіпсі лежав на дивані й міцно стискав руку Даринки. В його очах світилася і радість, і гордість за свою дівчину. Він намагався не пропустити жодного слова, жодного жесту Даші, що говорила з екрана телевізора.

– Ти була прекрасна! – захоплено сказав Олексій, коли репортаж закінчився.

Він притягнув її до себе і поцілував коротким, але ніжним поцілунком.

– Знав би ти, як мені далося це інтерв’ю, – зітхнула Даринка.

– Ти так гарно говорила!

– Звичайно. Ти ж знаєш, яка я боягузка. У той момент я повірила, що земля може піді мною розколотись і мене поглинуть її глибокі надра, – засміялася Даша.

– Я своїм батькам подзвонив, щоб вони увімкнули телек. Уявляєш, як вони зараз раді? Дашулю, а ти своїм телефонувала?

– Нє-а.

– Але чому?! Таке по телевізору не кожен день побачиш.

– За мене це зробила Свєтка. І своїм, і моїм усе доповіла.

– Значить, усе село тепер знає? Всі бачили?

– Напевно, – посміхнулася Даша. – У селі що знає один – знають усі.

– А брат твій бачив?

– Думаю, що йому мама зателефонувала й усе розповіла. – Даринка підвелася зі стільця і сказала: – Досить про це. Давай краще буду тебе годувати. Що приготувати сьогодні?

Олексій не встиг відповісти, як у Даші задзвонив телефон. Дівчина подивилася на дисплей. Дзвонив її рідний брат Олександр.

– Привіт, Сашулю, – зраділа Даша його дзвінку.

– Дашко, ну, ти молодець! Я не чекав від тебе такого! По телеку виступала!

– Сашо, хоч ти не починай. Я ж медсестра і просто зробила те, що мені належало зробити. А ці журналісти як роздують усе! З мухи слона зроблять в одну мить!

– Ну, не скажи, сестричко! Ми тут із хлопцями всією бригадою тебе дивилися. Пацани вимагають виставити їм після роботи могорич.

– За що?

– За героїчний вчинок моєї сестри!

– Поясни, що нічого героїчного я не зробила.

– А ще всі неодружені нашої бригади в тебе закохалися. Щоправда, заочно, але готові хоч зараз із тобою одружитися.

– Скажи їм, що потяг уже пішов, а вони спізнилися.

– Значить, весілля не відміняється?

– Звичайно ж, ні!

– Я радий за тебе, сестричко. Як ти себе почуваєш зараз?

– Дуже добре! Скоро знімуть шви і піду на роботу.

– Ну й гаразд. А то мати з батьком так хвилюються за тебе після цієї аварії.

– Я вже їм дзвонила і не раз пояснювала, що я не постраждала.

– Ну, тепер побачили тебе по телеку й заспокояться.

– Ти краще розкажи, як там мої улюблені племінники.

– Воюємо потихеньку. У червні почнуться канікули, привезу їх до дідуся та бабусі, там і побачимося.

– Переказуй вітання дружині, а Маринці й Русланчику від їхньої хрещеної найвеличезніший, найтепліший привіт.

Даринка попрощалася з братом і пішла на кухню готувати на прохання Олексія його улюблену страву – солянку.

…Увечері подзвонила мама Даші.

– Донечко, ми з батьком такі раді, що виховали гарну доньку! – крізь сльози сказала мати.

– Мамо, ну що ти таке кажеш? У вас звичайна дочка. Це репортери вміють все прикрашати. Як ви там?

– Ой, не повіриш, Дашо! З ніг валюся від утоми. Ти ж знаєш, як воно в нас у селі. Новина про те, що тебе будуть по телевізору показувати, облетіла всіх. Усі дивилися тебе, а потім стали заходити в гості. То один, то другий, то третій загляне. Всі хочуть сказати кілька слів. А я ж не можу гостей так просто відпустити, саджу за стіл. Була курка, тушкована з картоплею, та огірки, відкрила банки з помідорами. Все поїли, а односельці йдуть знову і знову. Стала яйця смажити, а потім і ті закінчилися. Довелося бігти до сусідки позичати. Вже й бутиль вина домашнього випили, а все йдуть і йдуть.

– Робити вам нема чого, – сказала невдоволено Даринка. – Знайшли, з якого приводу бенкет улаштовувати!

– Ну, не скажи, дитинко! З нашого села тебе першу по телевізору показали. Це ж треба! Навіть директор школи заглянув. «Спасибі, – каже, – за хорошу дочку». А завтра зайде твоя перша вчителька. Пам’ятаєш її?

– Мамо, я всіх чудово пам’ятаю. Але навіщо ви влаштовуєте це шоу? Кому це треба? – обурилася Даша.

– Дашо, та я тобі кажу, що жодної людини ні я, ні батько не запрошували. Що мені робити, якщо вони йдуть і йдуть? – виправдовувалася мати, а потім додала: – Мало що самі йдуть, так іще й могоричі з собою несуть.

– Тато вже наклюкався?

– Вже, – зітхнула мати. – Не пив десять років з того моменту, як обморожену ногу відрізали, а це напробувався. Та він і потроху пив, по ковточку з кожним.

– І сильно він наковтався?

– Порядно. Спить вже.

– А бабуся як?

– Лежить і плаче від радості. Каже: «Двері ширше у мою кімнату відчини, а то гостей погано видно».

– У неї ще є памперси?

– На місяць іще вистачить.

– Я приїду в червні, ще привезу. Передай їй від мене привіт. Скажи, що я її дуже люблю.

– Добре. Ой, Дашо, пора закінчувати! Собака у дворі гавкає. Треба йти гостей зустрічати!

Мати вимкнула телефон іще до того, як Даринка хотіла попрощатися.

– І треба ж таке придумати, – посміхнулася Даша сама до себе, – гостей зустрічати і за стіл садити. Ні б, посиділи біля паркану на лавці, язиками поплескали та й годі.

Розділ 11

Лікар уважно оглянув рани на руці й лобі Даринки після зняття швів, обробив їх і залишився задоволений.

– Непогано. Дуже навіть непогано, – сказав лікар і хитро посміхнувся: – Тепер можна і весілля зіграти.

– А ви звідки знаєте? – здивувалася Даша.

– Ви, шановна пані, тепер відомі.

– Скажете теж, – дівчина збентежилася.

– А наречений вже готовий станцювати з вами весільний вальс?

– Хіба що на милицях.

– Нічого. Нога загоїться, і буде все нормально.

– Лікарю, – Даринка торкнула рукою чоло і відчула невеликі горбки, – у вас є дзеркало?

– Так, будь ласка.

Низенький, лисий, схожий на колобка в окулярах, лікар підвів Дашу до невеликого дзеркала на стіні біля раковини. Дівчина уважно оглянула борозенку, і на її очах заблищали сльози.

– Ну, і як же я буду з таким страшним шрамом жити? – тремтливим голосом запитала вона, готова ось-ось розплакатися від відчаю. Шрам проходив посеред чола і був на найвиднішому місці.

– Голубонько, чи варто впадати у відчай? – лікар узяв Даринку за плечі й посадив на кушетку. – Це ж така дрібниця!

– Для вас, може бути, так, а для мене – ні, – сказала Даша, кинувши побіжний погляд на велику і блискучу лисину лікаря.

– Все пізнається в порівнянні. Думаєте, ті люди, які загинули в аварії, перебувають у кращому становищі, ніж ви? А їхні близькі? Родичі? Якби вони могли залишитися жити за умови, що у них буде на лобі один маленький шрамик, то вони б були раді неймовірно не тільки цьому шрамові, а й десяткам їх! Головне, що ви зосталися живі. А шрам має властивість розсмоктуватися і розрівнюватись. До того ж, маючи таке пишне волосся, можна його прикрити чубчиком. Мені, старому, тебе ще вчити треба, як це робиться?

Даринка посміхнулася крізь сльози.

– Де є найближча перукарня, знаєш?

– Знаю.

– Ось і давай, бігом туди.

– Спасибі вам, – Даша підвелася з кушетки і попрямувала до виходу. – До побачення.

– Гм, не знає, що лоб можна чубком прикрити, – пробурчав їй услід лікар.

Після відвідин перукарні Даринка вирішила заскочити на роботу і показати Свєтці свою нову зачіску. Було незвично, бо лоб до брів прикривав пишний чубчик, але так Даша відчула себе більш упевнено.

«Нічого страшного, – заспокоювала вона себе. – Іноді жінці, щоб не набридати чоловікові, потрібно змінювати свій імідж. Буду вважати, що я це зробила».

Даринка подивилася на свої руки і зрозуміла, що з кількома шрамами на руці їй доведеться змиритись і жити з ними постійно. Звичайно, вони будуть завжди нагадувати той страшний день і мимоволі притягувати цікаві погляди сторонніх. Але що тут удієш?

Даша згадала про те, що у неї вже давно була обрана з красивого глянцевого каталогу весільна зачіска. Тепер їй треба буде дібрати іншу. Та була без чубчика, з гладко зачісаним угору волоссям, а тепер… Тепер їй треба дібрати зачіску з чубчиком. І не тільки це. Треба продумати, чи підійде колишній фасон весільної фати.

– Ти куди, дурепо, прешся?! – гукнув їй у відчинене вікно розлючений водій з легковика, який загальмував зовсім поруч. – На світлофор дивитися треба!

Даринка завмерла на місці й від переляку втягнула голову в плечі. На світлофорі горіло червоне світло.

«Цього мені ще бракувало! – лаяла себе Даша. – Як же можна бути такою розтяпою?! Тільки з однієї аварії… Замріялася, бачте!»

Дочекавшись, поки світлофор весело їй підморгнув своїм яскравим зеленим кольором, дівчина перейшла дорогу і незабаром побачила Свєтку, яка сиділа у тіні шовковиці. Тут, біля будівлі клініки, був невеликий скверик із туями та берізками. Від старих дерев залишилася тільки розлога шовковиця. У її тіні були поставлені маленький дерев’яний столик і двійко лавок.

Свєтка сиділа на лавці, закинувши ногу на ногу, і нервово курила, пускаючи дим у бік. Даша підійшла до неї і мовчки сіла поруч.

– Нічого собі! – глянувши на нову зачіску Даші, сказала Свєтка. – Ось це прикид!

– Добре чи погано? Тільки чесно.

– Ультрасучасно.

– Я це розумію. Ти мені скажи: личить мені так чи ні?

– Класна зачіска! Молодець, Дашко! А то ходиш, як Дуня з колгоспу.

– Я і є Дуня з колгоспу, – посміхнулася Даринка. – А ти що така засмучена?

– А! – махнула рукою Свєтка і затягнулася димом. – І не питай! Прикинь, я сьогодні натякаю цьому козлу так делікатно, наче ненароком, що, мовляв, третій рік ми зустрічаємось і все ще доводиться ховатися від усіх, шифруватися.

Свєтка кинула в урну недопалок сигарети, але не потрапила і він упав на тротуарну плитку, і далі пускаючи тоненьку цівку диму. Вона дістала з кишені халатика пачку «Гламура» і, чиркнувши запальничкою, прикурила наступну сигарету.

– А він що? – запитала Даринка.

– Каже: «Ми ж удвох, разом і не збираємося розлучатися». А я йому відказую: «У Даші скоро весілля, і вона вже точно буде впевнена, що буде з Льошкою завжди». Це я йому такий тонкий натяк кинула.

– А він вдав, що не зрозумів?

– Навпаки. Він усе зрозумів, але сказав: «Хіба нам погано так?» Я йому знову: «Я ж тебе кохаю», а він: «У нас ніхто нашу любов не відбирає. Так навіть краще – більше романтики, пристрасті й почуття міцніше. Не встигаємо одне одному набридати».

Світлана нервово ковтнула і примружила очі.

– Ось такі справи, – задумливо сказала вона. – До речі, мало не забула. Він просив тебе зайти до нього в кабінет, якщо з’явишся.

– Не знаєш, навіщо?

– Не питала. Мені не до цього було – сама розумієш.

– Ну, ходімо, досить пихкати, як потяг.

Даринка зайшла до кабінету Веніаміна Павловича і запитала:

– Ви хотіли мене бачити?

– Проходь, Дашо, сідай. Тут до мене приходила кореспондентка місцевої газети. Вона хоче написати про тебе статтю.

Даша важко зітхнула, згадавши про те, що знову доведеться повторювати все спочатку. «Добре, хоч камери не буде», – подумала вона, і від цієї гадки їй стало трохи спокійніше.

– Що від мене потрібно?

– Я вже пообіцяв їй, що сьогодні ввечері ти підійдеш на роботу і відповіси на її запитання. Я залишу ключі від свого кабінету у вахтера.

– Але навіщо? Ми знайдемо де-небудь місце…

– Ні, ні й ще раз ні! Тут вам ніхто не заважатиме, – Веніамін Павлович підвівся з-за робочого столу і підійшов до вікна. Стоячи спиною до Даринки, він сказав: – Дашо, у мене буде до тебе маленьке прохання.

– Я вас слухаю.

– Коли розмовлятимеш із цією кореспонденткою, закинь слівце про нашу клініку, щоб це було в статті. Сама розумієш, як це важливо… для всіх нас. Реклама рекламою, а стаття в газеті не завадить.

– Я вас зрозуміла, Веніаміне Павловичу. Мені можна йти?

– І ще одне. Ти завтра виходиш на роботу?

– Так, о сьомій ранку.

– Можеш підійти о десятій.

– Я прийду, як належить.

– Я не про це. Справа в тому, що о десятій приїдуть зі столиці люди. Не пам’ятаю вже, який канал, але це неважливо.

– Знову треба буде давати інтерв’ю? – запитала Даша з розпачем у голосі, уявивши, що вкотре доведеться пережити цей жах.

– Так, знову давати інтерв’ю. І не тільки. Наш колектив, і в тому числі я, хочемо тебе привітати.

– Господи! Ну, навіщо це все?!

– І ще тебе чекає маленький сюрприз, – не звертаючи ні найменшої уваги на невдоволення Даринки, вів далі завідувач, – але про нього я не повинен тобі говорити. Дав слово мовчати.

– Сподіваюся, що це не буде ще одне інтерв’ю для якогось каналу.

Веніамін Павлович розсміявся і, підійшовши до Даші, поплескав її по плечу.

– Ні, не інтерв’ю. Та що ти така боягузлива, Дашо? По цьому життю, якщо хочеш знати, треба йти напролом, змітаючи все на своєму шляху. Інакше тебе зжеруть, якщо ти, звичайно, не встигнеш першою вкусити. Бери приклад зі своєї подруги Світлани. Вона свого не випустить.

Даринка нічого не відповіла. Вона вважала за краще промовчати і залишити при собі свою думку.

– О котрій прийде кореспондент?

– О сьомій вечора.

– Добре, я прийду, – сказала Даша.

– До завтра.

Даша вийшла з кабінету і подумала про те, що запланований вечір на двох з Олексієм вже зіпсовано. Вірніше, його взагалі не буде. Треба бігти до нього і приготувати вечерю, поки є час.

…Кореспондентом виявилася молода дівчина. Точніше, важко сказати, як правильно її називати: молода дівчина або жінка. Вона була невизначеного віку і належала до тієї типової категорії, яку називають «синьою панчохою». Пряме темно-русяве волосся, що ніколи не бачило фарби, втратило форму через давність відвідування перукарні, коротко стрижені нігті без манікюру, непоказна безбарвна сукня в темно-синіх квіточках і таке саме безбарвне, без макіяжу, обличчя з окулярами на носі.

– Мене звуть Женя, – сказала дівчина, сідаючи на місце завідувача.

Вона дістала з сумочки блокнот і ручку і знавецьким оком огледіла Дашу. Та відразу зашарілася й опустила очі. «Швидше б закінчилася ця процедура», – подумала Даринка.

– Отже, почнімо, – сказала Женя, приготувавшись писати. – Почнімо з анкетних даних…

У Даші розповідь не клеїлась, але Женя, маючи досвід спілкування з неговіркими людьми, зрозуміла це і сама почала ставити питання. Даринка відчувала себе як на допиті. Їй доводилося відповідати на питання за темою і назовсім безглузді. І вона цілком вже розгубилася, коли Женя стала розпитувати її про перше побачення і поцілунок.

– Це дуже особисте, – ніяковіючи, сказала Даша, – і я не буду відповідати на такі питання.

– Розумієте, це мені потрібно знати, щоб повніше розкрити ваш образ, – пояснила Женя. – Це не для преси, а для мене.

Її переконання на Даринку не подіяли, і вона тихо, але вперто сказала:

– Я не хочу втаємничувати сторонніх у своє особисте життя. А так само я не хотіла б, щоб про мій перший поцілунок знало все місто. Ви пишете статтю в газету, а не роман про кохання.

– Як хочете, – незадоволено відкопилила губу «синя панчоха».


    Ваша оценка произведения:

Популярные книги за неделю