355 500 произведений, 25 200 авторов.

Электронная библиотека книг » Вольфганг Шрайєр » книга "Акротірський шпигун"
Акротірський шпигун - Вольфганг Шрайєр
  • Книга добавлена: 7 мая 2017, 22:00
обложка книги Акротірський шпигун - Вольфганг Шрайєр

Название книги: Акротірський шпигун

Автор книги:



4Страниц
1-2Часов на чтение
19 тыс.Всего слов

Язык книги: русский
Издательство: Молодь
Город: Київ
Год издания: 1959
Размер: 53 Кб
сообщить о нарушении



Описание книги

Вольфганг Шрайєр — сучасний німецький письменник (НДР), уже відомий українському читачеві своїм романом «Операція «Сандерстром».

Оповідання «Акротірський шпигун» — другий твір письменника, який видається українською мовою.

Дія оповідання відбувається на острові Кіпр восени 1956 року. Англо-французькі імперіалісти готують напад на Єгипет. На Кіпрі в суворій таємниці концентруються їх війська. Але секретні відомості про ці приготування регулярно потрапляють до єгипетського командування. Хто їх передає? Англійський офіцер Роджер Андерсон дістає завдання викрити шпигуна. Він починає стежити за підозрілим «археологом», який веде розкопки в районі військового аеродрому Акротірі, Переживши разом з героєм твору ряд цікавих пригод, читач приходить до зовсім несподіваної розв'язки. Акротірським шпигуном виявляється… Та про це ви дізнаєтесь, прочитавши оповідання.

Автор вводить читача в гнітючу і в той же час хвилюючу атмосферу Суецького конфлікту, проливає світло на діяльність імперіалістичної розвідки на Близькому і Середньому Сході, показує незламну волю пригноблених народів до боротьби з колонізаторами.

 

  • Просмотров: 296 |


Добавить комментарий к книге
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

Популярные книги за неделю