355 500 произведений, 25 200 авторов.

Электронная библиотека книг » Наталья Шаграй » Чорна бузина (CИ) » Текст книги (страница 4)
Чорна бузина (CИ)
  • Текст добавлен: 10 октября 2016, 05:58

Текст книги "Чорна бузина (CИ)"


Автор книги: Наталья Шаграй



сообщить о нарушении

Текущая страница: 4 (всего у книги 6 страниц)

Дмитро Олексійович це у парламенті у нас смішно, а мені страшенно сумно, п’ю заспокійливе і антидепресанти. – У нього почала смикатись скула і на мить я злякалась, що зайшла надто далеко. З таким як він можна говорити напівжартома чи напівсерйозно, він цього не розуміє. Я підняла руку.

Все, годі я винна по всім пунктам обвинувачення, я шкодую, що не можу достойно прийняти критику в свою адресу. Видно так професійно, як ви це робите у моєму житті мало хто робив. Тому вибачте.

Ганно Василівно, то ви можете припинити спроби виставити мене повним ідіотом.

Ще раз прошу вибачення. Затівати з вами воєнних дій я не хотіла і не планувала, це клопітно і затягує світлий момент закінчення нашої з вами співпраці. Але так як ви якісно мене знищуєте, кожен раз за всі мої помилки, то я боюсь, що мені ніяких таблеток до закінчення нашого договору не вистачить. А роботи я роблю багато. Відповідно і помиляюсь і приймаю невірні рішення. І після кожного розбору польотів я вже не хочу ніяких рішень приймати, щоб не було потім так боляче моїм нервам.

Давайте ввечері, ви залишитесь і ми про все поговоримо. Домовились? – Він виглядав збентежено, його тон навіть змінився у ньому навіть добавились якісь благальні нотки.

Добре. – Я нарешті злегка тремтячими руками поставила чашку, виявляється я її тримала в руках і мої руки тепер були в каві і він це бачив. Я нервово посміхнулась і пройшла до туалету. Ввімкнула гарячу воду і потримала руки під водою, глянула на себе в дзеркало. На мене дивилось бліде, перелякане створіння з нездоровим блиском в очах.

Так і до божевільні не далеко. – Прошепотіла я собі і вийшла. Все нормально, люди працюють на мене ніхто не дивиться. Дякую боже, за це. Я вийшла на двір, небо уже геть затягло важкими майже чорними хмарами і стояла тиша, навіть ліс мовчав, тільки ледь похитувались верхівки смерек.

Бурі не минути. – Підійшов до мене Юрій.

Юра, перевірте де усі наші гості?

Уже. Екскурсійні будуть за півгодини. – У відповідь небо прорізала блискавка і пролунав перший розкат грому. – Всі машини позаганяли на паркінг, з двору всі речі забрали. Залишилось тільки сподіватись, що гроза буде не сильно страшною.

Добре Юро. – І я повернулась до кабінету. В коридорі я зустріла Ніну.

Стосовно сайту подивитесь?

Заходь. – Ніна пройшла і сіла, відкрила планшет. Я відсунула теку з документами.

Внесли всі зміни і фотографії тепер виглядають так..– Вона почала листати фотографії, такі знайомі з насиченою зеленню, з засніженими вершинами гір, з барвистою осінню.

Шкода, що запаху не можна передати, а так вибірка чудова. Ми з тобою закінчили контакти і головну сторінку.

Так дивіться. Я підготувала про готель …

Показуй. – І ми заглибились в роботу. Час ви відчутно втратили. А на вулиці вітер за вікном все посилювався, а з неба почали падати важкі краплі дощу.

За що я люблю бітумну черепицю, так це за те, що по ній не гримить дощ.

У мене брат будівельник, так він сказав, що тут досить складна конструкція покрівлі. – Сказала Ніна, поглядаючи у вікно.

Ну, да. – Пробурмотіла я, а за наступним розкатом грому зникло світло.

Чудово, просто , як по замовленню. Вимикай техніку, бережи заряд. Єдині недоліки готелю в глибинці , так це складність відновлення стратегічних благ цивілізації . Пішли гостей розважати і в РЕС телефонувати.

Соломатіна ми зустріли, біля адміністратора, там же була частина гостей, всі розглядала бушуючи грозу за вікном. Я підійшла до вікна. Град, ось що притягло усіх. З неба падали горошини граду, знищуючи усе на своєму шляху. Я дивилась, як він оббивав листя і ламав квіти. Я дивилась на набираючи обороти лихо, не в змозі ані відвернути, ані зарадити йому. З позиції свого маленького людського життя, такого безпомічного перед стихією. З безпорадністю, з відчуттям щемливого жалю, за ті дерева,які бив град, за ті птахи і тварини, які десь повинні знайти притулок і перечекати лихо.

І що тепер? – Я здригнулась. Біля мене стояв Соломатін з злегка перекошеним лицем, схоже він помітив, що я злякалась.

Налякали. Я якраз заглибилась в реквієм по мрії мого саду. Давно у нас такого граду не було. – Напруження з його очей не пішло геть, але трішки здається попустило. – Запропонуємо поринути в 19 століття, буде у нас творчий вечір. Звичайно усі не будуть задоволені незручностями і важко миритись з тим, що немає світла, інтернету та телевізора, та якось буде. Захопливі, цікаві, веселі розваги будуть гарантовані.

Ви ж сьогодні, я так сподіваюсь нікуди не поїдете?

Поки непогода вирує за вікном, воліла б перечекати в теплі і затишку.

Добре. Я б не хотів, щоб ви кудись їхати.

Дмитро Олексійович повечеряєте зі мною? – Запропонувала я. Він розгубився, від моєї пропозиції. Я вже подумала, що відмовиться.

Так.

Вечір нам вдалося врятувати. Дівчатка молодці спрацювали гарно. Гості познайомились один з одним і задовольнили одну з соціальних потреб в спілкування. Навіть все було краще ніж я сподівалась. Дівчатка розважили усі категорії починаючи від діток, закінчуючи пенсіонерами. Грали в ігри, влаштували танці. Кухня також себе проявила, столи ломилися від їжі, а від сторони готелю приготували в подарунок глінтвейн. Я з полегшення зітхнула і попросила зібрати вечерю на двох і занести в кабінет. В кабінеті розтопили камін , запалили свічки.

Таки дух епохи 19 століття вдалося передати повністю. – Посміхнулась я своїм асоціаціям. Соломатін сидів в кріслі і дивився на вогонь в каміні. – А вечеря у нас буде на диво романтичною. – Озвучила я картину , що відкривалась моїм очах. Накритий стіл з двома свічками, тріскіт вогню в каміні і похмурий Соломатін. – Наші гості стійко зносять негаразди. Прекрасна половина здається все таки легше це переживає, аніж мужні і суворі чоловіки. В ресторані молодий чоловік зробив пропозицію своїй дівчині, на що отримав її так і оплески залу, думаю таке зізнання в коханні їм запам’ятається на все життя. – Соломатін продовжував сидіти з байдужим виразом обличчя , продовжуючи дивитись на вогонь.

Дмитро Олексійович все нормально?

Ми без електрика , за вікном буря, що тут нормального?

Іноді так буває в житті. З такими випробуваннями життя наше стає багатше, яскравіше і цікавіше. Завжди є куди рости. Краще зрозуміти клієнта, що він хоче і як йому дати те,що він хоче. Краще зрозуміти, що цінне для клієнта в наших послугах і які характеристики критично важливі, а які другорядні.

Ви мені що лекцію вирішили почитати?

Ні, я просто кажу, що завжди має сенс шукати методи, якими ми ще не користувались. Будете вино? – Запитала я його, бо розмова з ним щось була дивною.

Ну, наливайте. – Я з вправністю бармена налила вина в два бокали і подала йому один.

Страшенно пахне свічками . – Скривився він.

Раніше люди жили зі свічками і нічого.

У мене розряджені всі технологічні досягнення людства. – Пожалівся він.

А без них вам життя не в радість?

Мій робочий час дуже дорого коштує.

В будь-якому разі життя коштує дорожче. І до того ж ми ж зараз не на дворі, де вирує гроза. Саме страшне , що сталося це такі незручності, як відсутність електрики і засобів зв’язку. І в цьому немає ніякої трагедії. Віднесіться трішки легше до життя.

Ганно Василівно було б добре менше втішних слів , а більше далекоглядних дій.

Дмитро Олексійович, пийте вино.

За кермом сидів Дмитро Олексійович , а я загорнувшись по самі вуха в кофту в сонному оціпенінні розглядала потоки води. Ми проїздили повз ще одне таке похмуре і сонне село.

Що це за шум? – Запитав Дмитро Олексійович. Я прислухалась звідкись доносився рев і виття собак. Я перевела погляд на нього і з жахом подивилась.

Вода. Так було тільки раз , коли нас топило. – Прошепотіла я.

Ти ж не хочеш сказати…– Твою мать. – Наступної миті ми побачили воду, яка хвилею неслась на село. – Дмитро Олексійович ривком перемкнувши передачу і ми почали різко здавати назад. Ми були на вершині за якусь мить вода брудними потоками досягла села і пронеслась залишаючи за собою потрощені пожитки селян . Було так страшно.

О, боже. – Прошепотів Дмитро Олексійович і це вивело мене з оціпеніння, я кинулась дзвонити і просити про допомогу. Вода дісталась до машини. Що було в селі було страшно подумати, потім стали доноситись крики. Дмитро Олексійович кинувся на допомогу, я потратила ще декілька хвилин на дзвінки про допомогу. Допомога була вкрай необхідна. Я побігла по бруднющій воді до села. Йти було важко, по воді плавали ломаки я побачила в воді малесеньке щенятко, яке жалібно скулило і намагалося з усіх сил бовтаючи ногами виплисти , я дотягнулася до нього і витягла на сушу. Дмитро Олексійович допоміг вибратись сім’ї і ми переглянувшись полізли назад в швидку воду туди де чулись крики. Біля мене пливли дохлі кури і дерев’яні уламки, намагаючись на це не зважати я йшла далі. Вода була по груди я звернула до однієї хати ,а Дмитро Олексійович пішов до чоловіка , який в розпачі хапався за голову. Величезний собака бовтався на цепу.

Тихо, тихо . – Він жалібно скулив, я наблизилась до нього у собаки була паніка і він метався . Приговорюючи щось заспокійливе я вловила його і стягла ошийник, потягнула собаку за собою.

У мене медаль буде за порятунок собак сьогодні. Де твої господарі? – Я дверей, вони були закриті з середини, пішла до вікна. Літня жінка стояла на ліжку. Ліктем я розбила вікно, дістала клямку і відкрила вікно.

Зараз спробуємо вибратись. – Прокричала я.

Господи, за що ж така кара? – Підвивала жінка.

Нічого , нічого , зараз виберемось ,а все інше якось буде. Давайте ми з вами виберемось на сушу, а там далі розберемось. – Я тягла її майже на собі.

Скільки живу, та такого лиха не бачила. Ой, господи, господи, дід мій тільки до дітей поїхав. Ой, корова. Моя ж корова. – Забилась вона в паніці.

Так, давайте я вас спочатку я вас виведу, а потім вернусь за коровою. Ноги весь час заплутувались за каміння, щепи якесь домашнє приладдя. Парочку разів по ногам щось сильно вдарило. Поки дійшли до суші я вибилась з сил.

Сидіть тут.

Господи Марічка, за що ж таке? – І жіночка розплакалась, до неї підійшла жінка така ж мокра брудна з шаленим виразом обличчя і обійняла її, а я знову повернулась в воду.

Хто ваші сусіди? З яких хат не видно людей? – Запитала я.

Ой, йо-йой. Не знаю… Не можу…. Наді. Наді не видно. Їхня хата та, з червоним дахом. – І вона рукою показала на хату.

Добре і я попливла в сторону хати, повз мене проплив мертвий кролик, та я змусила себе брести по воді далі. Біла хати з води вибирались жінка з чоловіком та дитиною років 14.

Ви Надя?

А, так.

Добре. Виходьте на сушу. Скоро має бути допомога. Самі справитесь?

Так. – А я повернулась до хати з якої витягла жіночку. Дійшла і заглянула в хлів. Її корова була жива. І я чомусь зраділа цьому. Перелякана тварина стояла в воді з злегка піднятою головою, вона ввірвалася, та з хліва не могла вийти. Я з трудом відкрила двері, схопила за залишок цепка і спробувала потягти за собою, та перелякана худобина нікуди не хотіла йти і потягла мене за собою.

Стій. Ану пішла. – Почула я окрик чоловіка. На корову махнули рукою приправивши це різним барвистим матюччям брудний бородатий чоловік. – Вража дочка пішла. – І корова таки пішла.

Треба перевірити кого ще з села немає. – Прокричала я йому.

Дивлюсь. – Гаркнув він і допоміг мені витягти корову до жіночок, біля яких ставало все більше і більше людей. Я вибралась на сушу і стоячи на колінах спробувала віддихатись , слухаючи як жінка гладить корову приговорюючи:

Моя голубонька. Жива. А я й не чекала тебе побачити. Дмитро Олексійович підійшов з чоловіком з розсіченим чолом і я піднялась і пішла в машину за аптечкою. Дмитро Олексійович пішов зі мною.

Ти як? – Запитав Дмитро Олексійович.

Бувало і краще. А ти як?

Нормально.

Потрібно повертатись назад.

Так. – І ми разом пішли назад. По дорозі я зняла з дерева кота, що істерично нявчав. А Дмитро Олексійович переніс дитину, що вибиралась з батьками.

Міст розмило. – Якось приречено розповідав худий в мокрому одягу зліпленому з болота з пополотнілим лицем і переляканими очима чоловік. – Через річку немає ходу. А з гори каміння засипало дорогу. До нас ніхто не приїде. І темніє уже.

Що ж нам робити ? – Загукали до нього люди.

Усі живі і слава богу. Впораємося і не таке бувало. Зараз переночуємо. Декілька хат таки вціліло. Коли приїде техніка , підемо допомагати дорогу розбирати.

Ой, божечки. Але ж там було все. Як тепер жити? – Заголосила якась жінка.

Ти чого голосиш ? – Накинувся він на жінку. – війну пережили і це якось переживемо. Все Іван, Михайло, Ірино Іванівно запрошуйте усіх до себе.

Ходімо дитинко до нас, пішли дітки. – Потягла мене за собою Ірина Іванівна.

Йдемо сохнути. – Я взяла за руку Дмитра Олексійовича. Він виглядав змучено і здається зовсім не помічав, що його руки були як лід холодними, а вода капала з нього.

Ми дійшли до будинку, господиня заметушилась принесла нас два покривала в які ми загорнулись знявши мокрий одяг і якось сполоснувшись в холодній воді. Я обробила свої численні подряпини і порізи на ногах і руках, після чого відловила Дмитра Олексійовича і під його незадоволення шипіння обробила його рани. Ірина Іванівна приготувала разом з іншими вечерю, та їжу я ще не в силі була їсти, я просто попила чаю.

Я постелила вам в кухоньці, де воду гріла. – Сказала Ірина Іванівна . – Там тепло. Тісно правда. – Немов би виправдовуючись додала вона.

Нормально буде. – Позіхнула я. І з одіялами ми вибралися на двір в крихітну кухоньку, яка виглядала як велика плита з грубкою, де господиня я так зрозуміла сушню сушила. Вода продовжувала свій несамовитий потік з ревом, немов би сердячись, що її плину заважають. В кухоньці і справді було тепло, зважаючи на холод і сирість на зовні. Поряд з плитою ми з Іриною Іванівною положили матрац, подушки, застелили імпровізоване ліжко. Господиня побажавши гарної ночі пішла.

Н-да, не номер люкс. – Сказала я дивлячись на розгублений вираз обличчя Дмитра Олексійовича , на якому відбивались тіні від світла ліхтаря летюча миша і розсміялась.

Так. – Кивнув він з якоюсь кривою посмішкою на обличчі. Я підтягнула спортивні штани, які мені видали на заміну моєму мокрому одягу і обсмикнула довгу розтягнуту футболку. Дмитро Олексійович одягнув джинси навіть не зважаючи на те, що вони були мокрі.

Я ляжу під стінку. Ви ж не проти?

Ні. – Пробурмотів він і вийшов на вулиці. А я заснула майже миттєво. Проснулась я , як раптово і ще декілька хвилин не розуміла, де я і що мене розбудило. Крізь віконечко заглядав місяць і в його світлі я побачила фігуру Дмитра Олексійовича. Він сидів весь напружений і дивився в вікно.

Що таке? Що сталось? – Від мого хриплого голосу він здригнувся.

Ні. – Його голос був хриплий і здавався чужим. – Просто ці собаки, заснути не можу. – Я й сама чула виття собак і рев води. Я потягнулась за чашкою з чаєм, яку я залишила на плиті. Чай ще був теплий і я зробила декілька ковтків. Я ніяк не могла проснутись. Голова була, як ватна.

Дім, собаки то нічого страшного , вони сполохані і залишились без своїх домівок, їм холодно, голодно і звичайно все це не подобається. Води більше не буде. МНС за цим слідкує. Спробуй поспати. Я доторкнулась до його плеча, воно було геть холодне. Я зітхнула і підсунувшись до нього обняла його за спину.

Все буде добре.

І це виття. – Як і не почувши мене говорив він. – Я повернула його обличчям до себе і погладила по голові, як малу дитину, та він раптом перехопив мою руку.

Я не хочу це чути. – І поцілував мене. Його губи були холодні, а подих гарячим і з жадобою, яку я не очікувала від себе я хотіла його всього і в цілому, хотіла відчувати його руки, губи, хотіла знати, який він на смак. В голові ніяких думок, одна суцільна цікавість і насолода знайомства з ним.

Він спав. А я лежала поряд з його гарячим тілом і заснути ще не могла. Мені подобалось його сопіння і під скупим місячним світлом я намагалась його таким запам’ятати . Прокинулась я сама , Соломатіна не було видно і близько. Я потягнулась відчуваючи ломоту у всьому тілі і якийсь припадочний настрій. Потерла лице, дістала свій одяг, він був таки сухий, зібрала імпровізоване ліжко і вийшла з кухні. Довкола гриміло життя, усі щось тягнули, складали, метушились. Мене помітила Ірина Іванівна.

Твій чоловік сказав дати тобі поспати, а сам пішов дорогу розгрібати. – Пояснила з посмішкою вона.

Ну, так. Де ж йому ще ж бути. – Хмикнула я.

Ірино Іванівно! А у вас чашки кави не буде?

Ой, каву я й сама люблю. Пішли я тобі все дам. – І ми зайшли в хату. Де неймовірно смачно пахло хлібом. – Я хліба спекла. Якщо є хліб дома, то все буле добре. – І мені в руку всунула окраєць запашної паляниці.

Чоловік твій нічого не їв, ти йому може віднесеш? Бо звала до столу не пішов.

Гаразд. Дякую. – Я взяла дві чашки з кавою і паляницю і пішла на вулицю до дороги. Дмитро Олексійович з закоченими рукавами тягав каміння. Картина варта захоплення. Мене він побачив з каменем в руці, віддам належне не впустив його. Я запитливо підняла брову.

Каву? – Він викинув камінь і підійшов до мене.

Привіт ! Ти як? – Знову ж здивував мене.

Привіт! Я дуже добре. Гаряча, чорна все як ти любиш. – Чашку він взяв, не зводячи недовірливого погляду з мене так як наче був невпевнений , що у мене все добре.

Хліб з печі, просто неймовірний смак. – Я відламала кусочок пропонуючи , руки у нього були брудні , та з моїх рук він вкусив і якось дивно на мене подивився.

Ти як? Все добре? – Задала я йому запитання.

Так. Розчистимо дорогу і поїдемо звідси. – Хліб з кавою він швидко доїв. А я забрала чашки і віднесла в дім.

Нічого іншого я й не чекала. – Пожалілась я кудлатій собаці, яка вертілась у мене під ногами.

Ірино Іванівно, я можу вам чимось допомогти?

Йди дитинко на кухню і допоможи обід зготувати . Чоловіків труба покормити.

Виїхали ми майже ввечері. Дмитро Олексійович сівши за кермо почав пильно стежити за дорогою. А я сиділа поряд і розглядала дорогу, думки, як блохи скакали з однієї теми на іншу, ніяк не в силі на чомусь одному зосередитись. Мовчки ми проїхала майже всю дорогу. Між нами жило просто своїм життям напруження. Тільки біля мого дому Дмитро Олексійович заговорив.

Я хотів сказати, стосовно вчорашньої ночі. – Я перевела погляд на нього , серйозний, як перед останнім словом перед плахою , зосереджений немов би від рішення залежить життя чи смерть. На мій погляд він нервово ковтнув і продовжив. – То була помилка. Ми разом працюємо і змішувати секс і роботу не потрібно. Тобто я сподіваюсь, що ми й далі зможемо просто працювати.

Так . Я вас зрозуміла Дмитро Олексійович. – Я сподіваюсь, що сказала це з достоїнством, якого явно не відчувала. У нього став якийсь розгублений вираз обличчя. Видно не повірив в своє щастя. – До зустрічі на роботі. – І я швидко вискочила з машини. Відкрила двері, скинула речі куди попало пройшла в душ і стала під струмені гарячої води, потім завернулась в м’який довжелезний халат налила собі вина і перебралась на диван біля телевізора. Спокою мені не дали в двері наполегливо дзвонили , довелося встати і відкрити двері.

А я вже думала через вікно лізти. – На порозі стояла Ярослава.

А знаєш я тебе дуже рада бачити.

Я твій кращий друг. Це нормальна реакція. А ти я бачу вже вино п’єш?

П’ю. – Покаялась я.

І мене не звеш…Так. Так. – Вона пройшла на кухню дістала собі бокал і розпакувала цукерки, що принесла з собою.

І що ж трапилося?

Ну, спочатку ми з Дмитром Олексійовичем поїхали на зустріч з турагенством , потім повертались назад попали в потоп в селі Сонячному, потім ми когось рятували, на моєму рахунку собака, кіт, корова потім виявилось, що міст розмито, дорога під завалом і ми не могли виїхати, потім я переспала з Дмитром Олексійовичем, далі дорогу розчистили і ми повернулись.

І що він?

Довіз додому, сказав, що то була помилка і більше таке не повториться.

Він ідіот. – Рявкнула Ярослава, двома ковтками допила вино і налила собі ще. – Знаєш , я рада, що ти закохалась, після Петра я вже за тебе стала переживати. Кохання це чудово. Щоб досягти чогось по справжньому значущого, потрібно наважитись наважитися ризикнути, тому, що найгірше для людини – ніколи і нічим не ризикувати. Наші сумніви часто змушують нас програвати там , де ми могли б виграти. Можна уникати страждань і горя, але водночас не можна вчитися, любити, творити і жити на повні легені. Основою активності є наша життєва сила. А ця сила втілюється переважно у формі сексуальності . Сексуальне бажання найсильніше людське прагнення, яке розвиває уяву, сміливість , силу волі,наполегливість, творчі здібності. Кохання – універсальна енергія життя, що дає людині силу творити і підняти людину на вершину думки і духу.

Це що? – Тільки й змогла видихнути я пригнічена силою думки.

Була на тренінгу емоційно-вольова сфера особистості.

Я ще надто вражена глибиною думки.

Насміхаєшся?

Справді слід в душі залишила. Пам’ять у тебе завжди була хороша.

І що ти збираєшся робити?

Віднайти вище перелічений стан і насолоджуватись своїми досягненнями на вершині думки і духу.

Що насміхаєшся навіть з кохання? А якщо серйозно? Придурковате твоє кохання на всю голову, йому б психіатра хорошого, а не твою вразливу душу. І чому тільки так, як дівчина хороша, то обов’язково , якесь падло біля неї, а як мужик стоячий то…є, поряд якесь нещастя.

Для рівноваги. – Люб’язно підказала я. – В світі повинна бути гармонія. А в цілому один з законів твердить, що як тільки зачиняються одні двері, відчиняються інші. Але вся проблема в тому, що ми дивимось на зачинені двері і не звертаємо уваги на ті, що відчинились . Так, що буду леліяти, спокушати і підлещувати ідею жити далі і бажано добре.

Ганно, а якщо він просто боїться?

По ньому не скажеш.

Знаєш не всі можуть висловлювати свої почуття.

З почуттями у нього все добре , рівно і гладенько, незворушний, як скеля і бурхливий як шторм в залежності , чого в ту мить прагне досягти.

От, чорт. – Вилаялась вона.

Ходімо спати. Буде новий день і він покаже, що нам готує життя.

В готель я приїхала з маєтою на душі і болем в голові. Перш за все пішла шукати медсестру з її таблетками . Та на радостях мені і тиск зміряла і таблетки дала і чай зробила. Я саме поверталась в кабінет, коли побачила як Дмитро Олексійович широким кроком підійшов до адміністратора.

Ганна Василівна вже прийшла?

Так. Вона в кабінеті. – З нервовою посмішкою відповіла адміністратор. Камери видно стоять даремно, що мене в коридорі не видно, незадоволено хмикнула я і вирішила пізніше влаштувати на цю тему перемови з персоналом. Спустившись я побачила Дмитра Олексійовича перед кабінетом, він піджак осмикнув і пригладив волосся, видно чекає на мене якась не дуже приємна розмова і я зайшла слідом, мало не налетівши на нього.

Доброго ранку Дмитро Олексійович!

Доброго ….ранку Ганно Василівно. А мені сказали, що ви в кабінеті.

Я вийшла. Але тепер я вже в кабінеті.

Я хотів обговорити постачальників. – Нахмурився він.

Прошу. – Запросила жестом його до столу простягнула йому папку. – В даній теці перелік постачальників нашого регіону і постачальників логістика яких дозволяє робити доставки з Україні. Також окремо виведені зарубіжні постачальники. Нагадую, що в даний момент постачання продуктів харчування здійснює моя компанія.

Так, щось нагадую. То ви ще й займаєтесь продуктами?

Довелось. Коли, на перших порах я зіткнулась з нестачею продукції, по-друге з її поганою якості. Тоді ми почали робити першу теплицю, згодом добавили розведення птиці, потім свиней, овець і корови. Майже уся продукція постачається в готелі окрім винного погреба і певних сортів сиру, фруктів і ще ряду продукції. – Я перевела погляд на Соломатіна, він розглядав мої губи, помітивши , що я на нього дивлюсь заглянув мені в очі. Його погляд я витримала спокійно, сподіваючись, що як калатає моє серце йому не чути.

Що ви мене так розглядаєте? – Раптом запитав він.

Вибачте. – Промовила я, опустивши очі до столу.

Я…. У мене справи закінчимо пізніше. – І він квапливо вийшов. Я потерла лоба. – Якщо все так і піде далі, то залишиться тільки застрілитись. – Пробурмотіла я. – Або зайнятись вирішенням громадських справ. І про дорогу щось ми давно з нашим мером не розмовляли.

Дружба – це найбільший дарунок у світі. Цікаво, бо послідуючі дві неділі ми з Соломатіним дружили. Ми проводили багато часу разом, розмовляли на різні теми, доходили порозуміння у поглядах на вирішення певних питань, пили каву і працювали. Він був вимогливий і ставив амбітні цілі і обсяги робіт росли, як на дрожах. Коли я вже думала, що результативніше і напруженіше уже працювати не можна Соломатін відкривав нові вершини. Я з посмішкою згадала нашу вчорашню суперечку, основану на принципах і з запалу процитувала йому. «Два Лінкори вийшли на учбові маневри потрапили в шторм, провели декілька днів в відкритому морі, після сутінків дозорний доклав.

Справа по курсу корабля вогонь.

Нерухомий, чи що рухається?

Нерухомий . – Відповів дозорний, що означало можливо зіткнення. Капітан передав сигнальникові.

Є небезпека зіткнення . Рекомендую вам змінити курс на 20градусів. – Пролунала відповідь.

Рекомендуємо вам змінити курс на 20 градусів. – На те, капітан наказав передати.

Я капітан такого-то такого рангу . Вимагаю змінити курс. – Відповідь була.

Я моряк 2-го класу. Змініть курс на 20 градусів. – Капітан кипів від обурення.

Передайте. Я Лінкор. Вимагаю змінити курс на 20 градусів. У відповідь просигналили.

Я маяк.

Я поставила машину і не встигла вийти ,як до мене підбіг охоронець.

Ганно Василівно, там з Дмитром Олексійовичем скандалить якась жінка.

Чому з ним? – Нічого не зрозуміла я. – Де адміністратор?

Він їх знає. – Прошепотів охоронець.

Що ще за фігня? – Пробурмотіла я і пішла до готелю. Та не встигла зайти в хол, як несамовиті крики почула і я і весь готель і частина цікавих відпочиваючих уже стала збиратись зграйкою. Я пішла на крик до кабінету. Статна висока жінка з перекошеним від люті лицем волала на Соломатіна

Ти її вбив. Ти. І. Це. Тобі. Зійшло з рук. Та я тобі це так не залишу. – І щось таке що було важко розчути бо панночка аж захлиналась від яду, поряд неї я помітила зігнутого чоловіка, якому явно було ніяково і Соломатіна , він стояв незворушно з міцно стиснутими губами.

Іван – Рявкнула я так, що зуміла привернути увагу усіх до себе. Начальник охорони матеріалізувався біля мене.

Проведи пані звідки. – Тут дана пані і до мене повернулась.

Ти – І вона тикнула на мене пальцем. – Ти…– видно повітря їх не вистачало – Шалава , спиш з вбивцею і думаєш Господь вас простить , а мою дитину звів з світу.

Досить. – Прошипіла я. – Що за балаган? – Пані, різким рухом кинулась до мене, Іван таки зумів справитись з собою і кинувся їх навперейми .

Сучка, ти з ним, горіти вам в пеклі обом, будь ти проклята. Не смій мене чіпати. – Це вона вже кричала Іванові.

Отже так. Якщо ви в цю ж мить не вгамуєтесь і спокійно не покинете готель, я вас звідси з на привселюдну радість з поліцією виведу. Ясно?

Не смій мені погрожувати, погань ти така. Ти…ти

Іван виведи їх негайно. – Прошипіла я і запанувала тиша на мить. Чоловік, що мовчав, підійшов до неї взяв її під руку, та вона і до нього всіляким недрукованими словами обзивалась і повів за собою. Іван з ще одним охоронцем пішли слідом, її крики ще гулко лунали з холу готелю. На Соломатіна було страшно дивитись . Я пройшла до бару і налила йому коньяк.

Пий. – Він не зробив ніякої спроби взяти бокал. Я взяла його за руку і посадила на диван.

Дім, бери бокал і пий. Все буде добре. – Бокал він взяв.

Вона сказала правду. – Сказав і випив.

Ну, не знаю. Я зазвичай не дуже хороша людина, але щоб сучка і…

Я вбив її дочку. – Я сіла біля нього не знаючи , як себе вести і що сказати, щоб не стало ще гірше.

Дім, я знаю, що твоя дружина закінчила життя самогубством.

Ти нічого не знаєш. – Заволав він, я здригнулась від несподіванки. – Це моя вина. – Додав більш спокійніше.

Соломатін, якщо тобі і далі хочеться ятрити душу, можеш наздогнати оту люб’язну жінку, вона це робить більш професійно. – Зло відповіла я йому. – Захотілось взяти вину за весь світ? В чому твоя вина?

Я з нею одружився. Я видно не створений для сім’ї . Я хотів її. Вона була така молода і вродлива , я як дурень радів, а їй зі мною було пекло. Я її знайшов в ванній в червоній від крові воді.

Мені жаль.

Я хочу залишитись один. – Прохрипів він.

Діма…

Я сказав залиш мене . – Рявкнув він і я вийшла. Мої руки ледь тремтіли. Чорт, ніякої нервової системи так не вистачить. Я зробила глибокий вдих, видих і пішла до ресторану.

Іванка зроби мені будь ласка зеленого чаю. – Попросила я офіціантки і сіла за столик. Я сиділа за чашкою гарячого, духмяного чаю і намагалась привести думки до ладу. Думки скакали,як тиск у гіпертоніка. Персонал мучила дика цікавість, що відбувається, мене давив набір емоцій з шаленої суміші злості і жалю. Я потерла лоба, оце так мене заносить. Всі мої емоції жили рівненько , а тепер просто в розриві. Це якось було і для мене вкрай незвично і немилосердно мене сердило. Це все затягувало, як у воронку і мої бісові почуття вийшли з під контролю.

Ганно Василівно! – До мене знову підійшла Іванна, до вас Наталія Віталіївна.

Запрошуй її сюди. – Наталію Віталіївну я зустріла з посмішкою, взяла собі ще чашку кави і день робочий розпочався. Соломатіна я побачила ближче до вечора. Я підняла голову від договору, який намагалась вичитати, він виглядав знервовано і якось сердито.

Що в нас нового? – Запитав він.

Поставку продуктів здійснено вчасно, дійшли домовленості з постачальником текстилю про відстрочення платежу, провели поселення для групи на тренінг з Києва. На сьогодні у нас всього три вільних номери. Провела зустріч по сайту, можемо продемонструвати зміни.

А щодо зустрічі з туристичним агентством?

Зустріч завтра на території готелю, покажемо готель. З видавництва сьогодні привезли ще сувенірну продукцію. До речі договір у мене ще договір , який ви маєте погодити. – Я протягнула йому договір. – Він забрав, його руки ледь тремтіли, я сковтнула і зусиллям волі посміхнулась йому.

Я….я приношу вибачення за ранкову сцену. – Я дивилась на нього, він якось стушувався . Я потерла рукою лице. Дуже хотілось знати, чому він вважає себе таким винним, та навряд чи він готовий про це говорити. – Я не знав, що вони сюди приїдуть. – Важко видихнув він.

І часто так?

Буває. – Йому страшенно незручно було про це говорити – І я не хочу більше до цієї теми повертатись. Де договори по туристичних агентствах? – І розмову він швидко звернув .

У вас на столі.

Тільки виїхавши за декілька кілометрів від готелю я розплакалась.


    Ваша оценка произведения:

Популярные книги за неделю