355 500 произведений, 25 200 авторов.

Электронная библиотека книг » Михаил Зуев-Ордынец » книга "Царський курйоз"
Царський курйоз - Михаил Зуев-Ордынец
  • Книга добавлена: 21 сентября 2016, 18:36
обложка книги Царський курйоз - Михаил Зуев-Ордынец

Название книги: Царський курйоз

Автор книги:



5Страниц
1-2Часов на чтение
16 тыс.Всего слов

Язык книги: русский
Издательство: "Молодь"
Город: Київ
Год издания: 1963
Размер: 48 Кб
сообщить о нарушении



Описание книги

Перу відомого російського письменника М. Ю. Зуєва-Ординця належить чимало цікавих пригодницьких та науково-фантастичних творів.

У своїй новій історико-пригодницькій повісті «Царський курйоз» автор розповідає про долю ефіопського хлопчика, згодом знаменитого Ганнібала, визначного військового інженера і державного діяча, прадіда геніального російського поета О. С. Пушкіна.

Дев’ятирічного сина абіссінського князя було викрадено в турецького султана, що тримав хлопчика як заложника, і привезено в Петербург у подарунок Петру І. Здібності хлопчика привернули увагу російського царя, і вій обдарував маленького африканця ласкою і дружбою.

В оповіданні «Дзвін-могила» змальовано боротьбу робітних людей проти своїх жорстоких, свавільних хазяїв у тяжкі часи царювання Катерини II.

Обидва твори яскраво відбивають епоху.

  • Просмотров: 480 |


Добавить комментарий к книге
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

Популярные книги за неделю