355 500 произведений, 25 200 авторов.

Электронная библиотека книг » Паоло Бачигалупи » книга "Водосрез"
Водосрез - Паоло Бачигалупи
  • Книга добавлена: 5 июля 2017, 21:30
обложка книги Водосрез - Паоло Бачигалупи

Название книги: Водосрез

Автор книги:



28Страниц
8-9Часов на чтение
124 тыс.Всего слов

Язык книги: русский
Издательство: Сиела
Город: София
Год издания: 2016
ISBN: 978-954-28-2028-4
Размер: 298 Кб
сообщить о нарушении



Описание книги

Тези дни наближават — и винаги литературата ги обяснява по-добре от фактите. „Водосрез“ е спекулативен трилър, прекрасно планиран и написан, и изчитането му ще ви накара да се замислите… и да ожаднеете.

Лий Чайлд

В близкото бъдеще водните войни са по-важни от тези за нефта. Климатът е необратимо променен, мощни пясъчни бури помитат град след град. Американските щати са се разпаднали на съперничещи си територии, защитени със строгоохранявани граници. Там се стреля на месо не само срещу бежанци от окончателно превзетото от наркокартелите Мексико, но и срещу американци от южните щати, бягащи отчаяно на север — там, където още вали.

Невада, Аризона и Калифорния са се вкопчили в смъртоносна битка за правата над река Колорадо. Лас Вегас оцелява чрез безскрупулни машинации, включващи използването на безмилостна частна армия водосрези. Те са професионалисти в унищожаването на цели градове, прекъсвайки достъпа им до вода.

Най-добрият водосрез от Вегас е изпратен на опасна мисия в умиращия Финикс. Там се крие тайна, която може да промени равновесието на силите за водата от реката. А за нея си струва да се лее кръв.

Всеки може да пише за бъдещето. Паоло Бачигалупи обаче пише за бъдещето, което ни очаква, ако продължаваме по същия начин. Романът му е красив… и ужасяващ!

Джон Скалзи

 

  • Просмотров: 332 |


Добавить комментарий к книге
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

Популярные книги за неделю