355 500 произведений, 25 200 авторов.

Электронная библиотека книг » Георги Байчев » книга "Заболявания на гърдата при мъжа"
Заболявания на гърдата при мъжа - Георги Байчев
  • Книга добавлена: 31 октября 2016, 02:13
обложка книги Заболявания на гърдата при мъжа - Георги Байчев

Название книги: Заболявания на гърдата при мъжа

Автор книги:



Соавторы: Никола Кючуков,Иван Инков,Владимир Василев
Язык книги: русский
Издательство: Спектър
Город: 2014
Год издания: 2014
ISBN: 9789549213393
сообщить о нарушении



Описание книги

Докато за заболяванията на женската гърда е отделено подобаващо голямо внимание, то гърдата при мъжа често е игнорирана поради нейната рудиментарност и нефункционираща природа.

Независимо от това, мъжката гърда е източник на голямо разнообразие на доброкачествени и злокачествени заболявания, като особено внимание в клиничната практика трябва да се обръща на палпиращите се формации (абнормалитети), за да се гарантира тяхната точна характеристика и диагноза.

През последните години има тенденция към увеличаване  на насочването на мъже към клиники, занимаващи се с проблеми на млечната жлеза. Информираността на здравните специалисти, както и на самите мъже по отношение на проблемите с мъжката гърда е от ключово значение за подобряване на поведението и прогнозата.

Настоящата монография включва пет глави, в които са разгледани епидемиологията, генетиката, патоморфологията, диагностиката и лечението на заболяванията на млечната жлеза при мъжа. Подробно внимание е обърнато на най-често срещаното състояние – гинекомастията, както и на карцинома на гърдата.

Надяваме се, че този труд ще отговори на нуждите на широк кръг от специалисти : хирурзи, онколози, патолози, общопрактикуващи лекари, както и на специализанти и студенти.

София, 2014

  • Просмотров: 416 |


Добавить комментарий к книге
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

Популярные книги за неделю