355 500 произведений, 25 200 авторов.

Электронная библиотека книг » Юрій Винничук » книга "Антологія української фантастики XIX–ХХ ст."
Антологія української фантастики XIX–ХХ ст. - Юрій Винничук
  • Книга добавлена: 10 апреля 2017, 06:00
обложка книги Антологія української фантастики XIX–ХХ ст. - Юрій Винничук

Название книги: Антологія української фантастики XIX–ХХ ст.

Автор книги:



38Страниц
12-13Часов на чтение
171 тыс.Всего слов

Соавторы: письменники Різні
Язык книги: русский
Издательство: Фоліо
Город: Харків
Год издания: 2015
ISBN: 978-966-03-7082-1
Размер: 459 Кб
сообщить о нарушении



Описание книги

Ґотична, або романтична, фантастика в Україні виникла на основі давньої української літератури і народної міфології. Романтики захоплювалися казками й містикою, і згодом міфічні істоти заполонили українську поезію і прозу. Українська народна демонологія набула такої популярності, що захопила не тільки українських, а й російських та польських письменників. Але ані в Росії, ані в Польщі не існувало такого багатства міфологічних образів і сюжетів. Класична фантастична проза в кожній європейській літературі виглядає по-різному. Особливістю ж слов’янських літератур є те, що надприродне зображається з великою дозою гумору і тяжіє до фольклорного тлумачення фантастичних подій та образів.

У цій книжці українську фантастичну прозу ХІX–ХХ сторіч представляють мало відомі твори Івана Барщевського, Михайла Чайковського, Івана Бороздни, Миколи Костомарова, Євгена Згарського, Наталі Кобринської, Івана Франка, Івана Липи, Гната Хоткевича та багатьох інших авторів.

  • Просмотров: 427 |


Добавить комментарий к книге
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

Популярные книги за неделю