355 500 произведений, 25 200 авторов.

Электронная библиотека книг » Сергій Жадан » книга "Месопотамія"
Месопотамія - Сергій Жадан
  • Книга добавлена: 11 сентября 2016, 16:27
обложка книги Месопотамія - Сергій Жадан

Название книги: Месопотамія

Автор книги:



15Страниц
5-6Часов на чтение
73 тыс.Всего слов

Язык книги: русский
Издательство: Клуб Сімейного Дозвілля
Город: Харків
Год издания: 2014
ISBN: 978-966-14-6541-0
Размер: 198 Кб
сообщить о нарушении



Описание книги

«Месопотамія» за змістовним наповненням — це дев'ять прозових історій і тридцять віршів-уточнень. Усі тексти цієї книги — про одне середовище, герої переходять з історії в історію, а потім — у вірші. Філософські відступи, фантастичні образи, вишукані метафори й специфічний гумор — тут є все, що так приваблює у творах Сергія Жадана.

[Обережно! Ненормативна лексика!]

* * *

Історії Вавилона, переказані для тих, хто цікавиться питаннями любові й смерті. Життя міста, що лежить поміж рік, біографії персонажів, які б’ються за своє право бути почутими, хроніка вуличних сутичок і щоденних пристрастей. Освідчення й зради, втечі й повернення, ніжність і жорстокість. Найліричніша книга автора.

* * *

Що таке Месопотамія — це кожен розуміє по-своєму. Наприклад, вона може бути осілим між двома замуленими річками пагорбом Харкова. Або будь-яким іншим межиріччям. Із притаманним йому межимов’ям, межинультур’ям, межидержав’ям та рештою трагікомічних випробувань, що підстерігають нас межи народженням і смертю. Одне слово, не схоже, щоб за останні 5—6 тисяч років щось на цьому світі суттєво змінилося. Нам залишається повторювати все ті ж месопотамські подвиги і гріхи. Жадану залишається складати про них вірші і прозу. Бо хто ще між Доном і Сяном уміє так щемно писати про те, що стається з усіма скрізь і завжди?

Олександр Бойченко, літературний критик, публіцист, перекладач

  • Просмотров: 768 |


Добавить комментарий к книге
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

Популярные книги за неделю