355 500 произведений, 25 200 авторов.

Электронная библиотека книг » Александр Воинов » книга "Відважні"
Відважні - Александр Воинов
  • Книга добавлена: 15 октября 2016, 00:24
обложка книги Відважні - Александр Воинов

Название книги: Відважні

Автор книги:



23Страниц
6-7Часов на чтение
91 тыс.Всего слов

Язык книги: русский
Издательство: "Веселка"
Город: Київ
Год издания: 1964
Размер: 247 Кб
сообщить о нарушении



Описание книги

Весною 1943 року, в час наступу наших військ під Білгородом, дивізія, у якій перебував Олександр Воїнов, зустріла групу партизанів. Партизани з успіхом діяли в тилу ворога, а тепер вийшли на з'єднання з військами Радянської Армії. Серед них було кілька підлітків — хлопчаків і дівчаток — років дванадцяти-тринадцяти.

У ті суворі роки немало підлітків прибивалося до партизанських загонів. Коли траплялася можливість, їх відправляли на Велику землю. Проте це не завжди вдавалось, і дітям доводилося ділити труднощі партизанського життя нарівні з дорослими. Найміцніші, найсміливіші і найбільш кмітливі з них ставали розвідниками, зв'язковими, брали участь у бойових операціях партизанів. Такими були й ті підлітки, яких зустрів Олександр Воїнов під Білгородом. Він записав їхні розповіді, а пізніше створив роман «Відважні», присвячений юним партизанам.

   

 

 

  • Просмотров: 323 |


Добавить комментарий к книге
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

Популярные книги за неделю