355 500 произведений, 25 200 авторов.

Электронная библиотека книг » Віктор Гармаш » Переказ казки Г. Х. Андерсена «Снігова Королева» » Текст книги (страница 1)
Переказ казки Г. Х. Андерсена «Снігова Королева»
  • Текст добавлен: 5 октября 2016, 20:11

Текст книги "Переказ казки Г. Х. Андерсена «Снігова Королева»"


Автор книги: Віктор Гармаш


Жанр:

   

Прочая проза


сообщить о нарушении

Текущая страница: 1 (всего у книги 1 страниц)

Віктор Гармаш
Переказ казки «Снігова королева» Ганса Крістіана Андерсена

Колись давно злий троль змайстрував таке дзеркало, в якому все добре і чудове зменшувалося донезмоги, а все погане і огидне виступало яскравіше і здавалося ще гіршим.

Троля це страшенно потішало, а його учні всюди вешталися з тим дзеркалом. Нарешті вони вирішили піднятися на небо і насміятися над самим Творцем. Вони піднімалися все вище і вище, аж раптом дзеркало випало і розбилося на безліч уламків. Уламки розлетілися всюди білим світом. Одні потрапляли людям в очі – і людина бачила в усьому тільки погане, а інші поцілили людям в серце, і серце перетворювалося на шматок криги. Злий троль бачив все це і реготав.

У великому місті жили у будинках навпроти двоє бідних дітей – Кай і Герда. Вони любили один одного як брат і сестра. Обидві сім'ї вирощували квіти, і діти любили гратися і спілкуватися біля кущів з трояндами.

Одного разу, сидячи біля кущів і читаючи книгу, Кай скрикнув: йому щось втрапило в око і ушпинило в серце. Це були друзки диявольського дзеркала. Тепер серце Кая перетворилося на шматок криги, і він почав все бачити у спотвореному вигляді.

Навіть прекрасні троянди йому видалися гидкими, а дорослих Кай дражнив і грубіянив їм.

Прийшла зима. Якось Кай пішов на велику площу кататися на санчатах. Аж раптом на площу величезні коні внесли великі сани, в яких сиділа сліпучо-біла жінка. То була Снігова королева. Кай прив'язав до її санок свої і гайнув за сліпучим екіпажем. За воротами міста Снігова королева загорнула Кая в свою шубу, поцілувала хлопчика, і він геть забув про Герду і рідну домівку.

Коли Кай не повернувся додому, Герда багато плакала. Вона не вірила, що Кай помер, і п

...

конец ознакомительного фрагмента


    Ваша оценка произведения:

Популярные книги за неделю