355 500 произведений, 25 200 авторов.

Электронная библиотека книг » Борис Віан » книга "Червона трава"
Червона трава - Борис Віан
  • Книга добавлена: 23 января 2018, 19:00
обложка книги Червона трава - Борис Віан

Название книги: Червона трава

Автор книги:



0Страниц
2-3Часов на чтение
31 тыс.Всего слов

Язык книги: русский
Издательство: Всесвіт
Город: Київ
Год издания: 1994
Размер: 122 Кб
сообщить о нарушении



Описание книги

 Борис Віан (1920–1959) – вельми непересічна й колоритна постать у французькій літературі XX століття. Невизнаний і зневажений за життя, він здобув своїми творами гучну посмертну славу. Його романи «Шумовиння днів» (1946), «Осінь у Пекіні» (1947), «Червона трава» (1950), «Серцедер» (1953), збірник оповідань «Мурашки» (1949) дотепер перевидаються у Франції величезними тиражами, їх перекладено багатьма мовами світу.

 Віан витворює свій власний образ дійсності, що спирається не так на реальний досвід, як на певний «культурний код». Його химерна, пародійно-гротескова проза вводить читача в особливий фантастичний світ, який, проте, щонайтісніше співвідноситься з навколишньою дійсністю, а його умовні, маріонеткові персонажі відзначаються разючою людською вірогідністю своїх перечувань. Можливо, не кожному читачеві заімпонує така вигадлива письменницька манера, однак познайомитися з цим своєрідним явищем літератури, безперечно, має бути цікаво.

 Перекладено за виданням: Boris Vian. L’herbe rouge. Roman. – Jean-Jacques Fauvert editeur, 1962.

 © ВСЕСВІТ. – 1994. – № 4.

 © Владислав БОРСУК, переклад з французької, 1994. 

 

  • Просмотров: 556 |


Добавить комментарий к книге
Полужирный Наклонный текст Подчеркнутый текст Зачеркнутый текст | Выравнивание по левому краю По центру Выравнивание по правому краю | Вставка смайликов Вставка ссылкиВставка защищенной ссылки Выбор цвета | Скрытый текст Вставка цитаты Преобразовать выбранный текст из транслитерации в кириллицу Вставка спойлера

Популярные книги за неделю